Vineri,
01.07.2022
Thunderstorm
Acum
31°C

Astrid Fodor, lângă Boc, Bolojan și Robu: Vrem descentralizare și sunt convinsă că PNL va schimba lucrurile

Astrid Fodor, lângă Boc, Bolojan și Robu: Vrem descentralizare și sunt convinsă că PNL va schimba lucrurile

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, vrea ca Partidul Național Liberal să vină la guvernare ca să schimbe modul în care funcționează pricnipiul descentralizării. „Nu sunt membru al PNL, dar sunt o persoană liberală. Sunt convinsă că va trece moțiunea joi”, a declarat Fodor vineri după amiază la întâlnirea primarilor liberali din regiunea centrală și de vest a țării. Evenimentul a avut loc la Muzeul ASTRA.

Liderul PNL, Ludovic Orban, precum și primarii liberali ai orașelor din centrul și vestul României, Oradea, Timișoara, Cluj-Napoca, Deva etc., au participat la o întâlnire a acestora la Sibiu, pentru a discuta despre strategiile liberale de mai departe. Printre invitați s-a numărat vicepremierul Republicii Moldova, actual ministru de Interne de la Chișinău, Andrei Năstase, care este, totodată, și candidat pentru funcția de primar al orașului Chișinău în alegerile din 20 octombrie.

boc bolojan robu la sibiu

La întâlnire a fost invitată și primarul Sibiului, Astrid Fodor. „Un om care, cu toate că nu este membru al PNL, gândește liberal, acționează liberal și este un exemplu de management pentru modernizare, dezvoltare, competiție corectă, un exemplu de management de performanță. Mi-e foarte drag că a acceptat la această întâlnire”, a spus Raluca Turcan, președinte PNL Sibiu înainte de a-i da cuvântul.

Fodor i-a adresat mai întâi câteva cuvinte lui Năstase, amintindu-i cum era Sibiul în anii 2000 și dorindu-i succes în alegeri. „Vreau să vă asigur că situația Sibiului în anul 2000, când dl președinte actual, Iohannis, a ajuns primar a fost exact ca și la dvs., poate și mai tristă: 80% din străzi erau de pământ, șomajul era aproape 10%, orașul era prăfuit și murdar, noi ne-am simțit foarte prost în orașul ăsta. Era un oraș mort în care nu se întâmpla nimic. Lucrurile s-au schimbat practic prin forțe proprii. Dl primar Iohannis nu avea niciun partid care să aibă o rețea extinsă în România, însă a făcut o inventariere a situației, a știut care e situația de facto și a știut unde vrea să ajungă. Cum foarte frumos a scris, „pas cu pas” a ajuns acolo unde a ajuns Sibiul. Eu sunt convinsă că și dvs. veți reuși, e foarte greu, dar veți reuși”, a spus Fodor.

Primarul Sibiului a vorbit și despre descentralizare, subiect pe care l-a pomenit Orban în discursul său, ca lider al partidului care se vrea la guvernare. „În calitate de primar care simte ce înseamnă lipsa descentralizării efective, lipsa predictibilității în domeniul financiar, nu pot să confirm decât sută la sută ceea ce ați spus. Degeaba avem o strategie a descentralizării, o lege, un cadru și nu avem descentralizare. Degeaba avem sute de legi fiscale și noi nu știm procentul din IVG (impozitul pe venit global) care ne revine pentru viitor. Deci, construim un buget pe aer. Sunt numai câteva exemple”, a declarat Astrid Fodor.

Primarul Sibiului a ținut să-i laude pe liberali și să le transmită că speră ca moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă să treacă, astfel încât aceștia să ajungă la guvernare și să facă ceea ce promit. „Eu sunt ferm convinsă că aceste lucruri se vor schimba când vom avea o conducere liberală, care își asumă și care nu-și pierde timpul în discuții inutile și sterile și chiar va conduce această țară. Eu vă doresc mult succes, sunt convinsă că va trece moțiunea joi, vor fi zile grele, urmează o perioadă absolut deloc ușoară pentru PNL, dar cu susținerea membrilor veți reuși”, a conchis Astrid Fodor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

6 comentarii

Der Konig

Acum 2 ani

Fodor, mai degraba langa Condurat decat langa Bolojan...Sibiul inseamna excedent bugetar de zeci de milioane de euro (bani pierduti, necheltuiti si returnati la bugetul central partial), proiecte pe credit, in timp ce Oradea e o bijuterie pe fonduri europene. Dar Oradea are primar, echipa competenta, cu viziune si implicare. Sibiul multimea vida.
Raspunde

bibi

Acum 2 ani

Imi vine sa iau liftul? N-ati inteles nimic di afirmatia mea! las ca intelegeti voi pe pielea voastra! Pana imi dati apreciere s-ar putea sa fiu acoperis de pipa sau in mormant!
Raspunde

Guță

Acum 2 ani

Acolo este locul ei,între " Marele" Boc și Robu.
Raspunde

...

Acum 2 ani

Dacă tot a stat la masa cu Bolojan, de ce nu l-am întrebat dacă este dispus să-i dea meditații ? Zona metropolitană, dezvoltarea orașului, accesarea fondurilor europene și implementarea proiectelor...
Raspunde

Helsinki

Acum 2 ani

Meritele sunt ale lui Iohannis in intregime, nu va mai umflati in pene. Noroc cu Summitul (datorita tot lui Iohannis) ca s a mai miscat ceva. Nu va comparati cu Bolojan ca nu aveti nimic in comun. Cu Robu aveti totusi ceva in comun, aceleasi cosuri de gunoi cumparate de curand cu 615 euro in TM in SB s-a reusit cu 1000 euro datorita echipei de profesionisti.
Raspunde

Helsinki

Acum 2 ani

Meritele sunt ale lui Iohannis in intregime, nu va mai umflati in pene. Noroc cu Summitul (datorita tot lui Iohannis) ca s a mai miscat ceva. Nu va comparati cu Bolojan ca nu aveti nimic in comun. Robu macar a iesit in presa sa explice pretul exagerat de 615 euro a unui cos de gunoi din plastic exact ca cel din Sibiu cumparat cu incredibilul 1000 euro. Bravo ....cred ca cu echipa de specialisti o sa reusiti si mai mult.....De la proiecte mici la cele mari totul este "pe dos".
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus