Joi,
23.09.2021
Parțial Noros
Acum
9°C

Propunere: la Sibiu, 112 să poată fi folosit și pentru animale sălbatice

Propunere: la Sibiu, 112 să poată fi folosit și pentru animale sălbatice

Prefectul Maria Minea s-a întâlnit joia aceasta cu Miruna Gritu, fondatoarea Asociației „Prietenii Berzelor". Au discutat despre demersurile necesare pentru ca specialiștii asociației să fie conectați la Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență, 112. Prefectul Maria Minea s-a întâlnit cu Miruna Gritu, fondatoarea Asociației „Prietenii Berzelor", joi, 3 octombrie. Au discutat despre salvarea și îngrijirea animalelor sălbatice aflate în situații critice. La propunea Mirunei, prefectul județului a decisă să înceapă demersurile necesare pentru ca specialiștii acestei asociații să fie conectați la Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență. Acest lucru ar putea ajuta la intervenția mai rapidă în cazurile semnalate la 112 care implică un animal sălbatic rănit. "În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, consider că această colaborare este posibilă și chiar necesară. Este de datoria noastră să protejăm toate animalele, să le respectăm habitatul și să venim în ajutorul lor când sunt în pericol. Mă bucur că am avut această discuție cu doamna Miruna Gritu chiar cu o zi înaintea datei de 4 octombrie - Ziua Mondială a Animalelor, o zi internațională de acțiune pentru drepturile animalelor și bunăstarea lor. Sunt convinsă că această colaborare între salvatorii de animale sălbatice și sistemul 112 va funcționa în județul Sibiu", a punctat prefectul Maria Minea într-o postare pe Facebook.

Sursa foto principal: Prefectura Sibiu - Facebook

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

Toma

Acum 1 an

Asta ar mai lipsi!Se vede ca frumoasele doamne de la conducerea judetului au mintea odihnita!Inchipuiti-va cum ar fi ca intr-o situatie chiar de urgenta(incendiu sau accident) salvatorii sa nu poata interveni la timp fiind ocupati cu salvarea unui pui de cuc cazut dintr-un cuib sau a unei vulpi prinsa intr-un lat cand tocmai se pregatea sa dea iama intr-o gospodarie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus