Miercuri,
26.06.2024
Cer Senin
Acum
19°C

„Ziua Porților Deschise” la Palatul Episcopal. Ateliere de creație, fanfară și lansare de carte

„Ziua Porților Deschise” la Palatul Episcopal. Ateliere de creație, fanfară și lansare de carte

Palatul Episcopal și-a deschis astăzi porțile pentru vizitatorii dornici să cunoască istoria și originea Bisericii Evanghelice. Ziua Porților Deschise a început la ora 11 cu fanfara din Turnișor.

La eveniment au participat sași, români și un număr mare de străini veniți din Germania. „Biserica Evanghelică și-a deschis astăzi porțile pentru cei care doresc să vină să vadă și să se informeze despre ceea ce facem noi în România prin diferite instituții care aparțin de noi, prin organizații nonguvernamentale, cum este Asociația Bisericilor Fortificate”, a spus episcopul Bisericii Evanghelice C.A., Reinhart Guib.

În curtea interioară a palatului s-au desfășurat ateliere de creație și s-au servit specialități tradiționale culinare din regiune. Una dintre activitățile preferate de către persoanele strânse la deschidere a fost scrierea pe turtă dulce a unui mesaj adresat celor dragi.

Episcopul Reinhart Guib a organizat un tur gratuit în limba germană ghidat de Ștefan Bichler, unde au participat aproximativ 30 de persoane, majoritatea străini. „Totodată oferim ghidaj în toate încăperile Palatului Episcopal, inclusiv în sala festivă și în galeria episcopilor, iar mai apoi vor cânta copii și Corul Bach”, a mai adăugat episcopul Bisericii Evanghelice.

WhatsApp Image 2019-10-05 at 7.43.17 PM

Vremea frumoasă împreună cu muzica de fanfară au fost două dintre motivele care au adus în curtea palatului mulți vizitatori.

„Îmi place că a venit multă lume. Vremea ține cu noi, văd și mulți oameni tineri, surprinzător de mulți, de obicei nu sunt foarte mulți tineri la evenimente de genul. Toată lumea este binedispusă și dornică să învețe lucruri noi. Am văzut că sunt foarte mulți oameni din străinătate, din Germania care sunt destul de interesați de Biserica Evanghelică”, a apreciat fiul lui Reinhart Guib.
Tot în cadrul evenimentului a avut loc lansarea cărții “The Evangelical Church of the Ausburg Confession in Romania- History, Spirituality and Heritage” care va fi tradusă în germană și în română.

Articol redactat de: Magdalena Ceaușescu/Adina Torop

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus