Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Și cea mai bună paella din Sibiu este...

Și cea mai bună paella din Sibiu este...

Am luat drumul Habermann-ului îndrumat de colegi spre un restaurant turcesc de curând deschis acolo. Pentru că nu degeaba se spune că încrederea e oarbă, m-am pornit fără să dau măcar un search pe Google. Rău am făcut pentru ipoteticul restaurant turcesc, bine am făcut pentru mine, că am dat peste o bijuterie.

Îmi pare tare rău că spațiul ăsta încă nu începe să miște și pentru oamenii care lucrează la magazinele și restaurantele din Habermann. Duminică, la ora 3, nu știu dacă eram 20 de clienți în toate restaurantele din piață. Bătea vântul afară, bătea vântul înăuntru. Am dat rapid o tură, nu se zărea nimic nou care să pară turcesc, în schimb mi-a sărit în ochi Paella & Tapas. Why not? Nu-i ca și cum muream dacă nu mâncam o baclava. Așa că intrăm în restaurant. 4 mese, exact 20 de oameni, așezate foarte inteligent, cu câte 5 scaune la masă câți să ne putem vedea toți fără să ne răsucim sau să fie tot o vânzoleală până se ia comanda. Meniul, 2 foicele, mic dejun cu vreo cinci preparate, o pagină întreagă de chestii care variază de la salată de năut cu avocado la tortilla de cartofi (ceea ce o să mânânc data viitoare când o să ajung acolo). Și trei feluri de paella, vegetariană, cu pui și, evident, cu fructe de mare. Da, știu, nu cresc în Cibin.

Ne-am hotărât rapid, și-am luat o porție de paste cu creveți, calamari a la Romana, paella cu fructe de mare și niste nuggetsi de pui cu cartofi prăjiți. Două ape, un fresh și nu m-a lăsat inima să nu iau și o sangria. Am gustat din toate și, vă spun sincer, am fost mega încântat. După cum mulți amintiți în comentarii, nu sunt critic culinar, prin urmare pot doar să presupun că a la Romana înseamnă crusta de aluat în care sunt înveliți calamarii. Crustă care, apropo, a fost delicioasă. În 95% din locurile care servesc calamar mânânci congelături de la Metro, ăsta a fost complet diferit. Fraged, aluatul discret, cât să îi dea textură, ușor nesărați după gustul meu. Stropiți cu un pic de lămâie, foarte buni. Au dispărut rapid. Deși se băteau deja doi pe farfuria aceea am reușit să apuc și două-trei paste și un crevete, niște paste de un 9 cinstit. Ușor prea uleioase, dacă nu era ulei de măsline m-ar fi deranjat. Nuggets-ul de pui a fost cel mai slab preparat de pe masă, deși nu prea am ce să îi reproșez. Un mini-șnițel de pui absolut decent, pur și simplu nu era deosebit, ca restul colegilor săi. Până și cartofii i-au dat rușine bietului șnițel. Probabil n-au fost barbieriți la mână, în spate la bucătărie, că erau tăiați frumos, în formă dip, dar sursa de unde-i ia e excelentă. Plus că au fost prăjiți perfect și apoi stropiți cu câte 2-3 firicele de sare mare. Și apoi, paella. La cât de bună e (după cum s-a mai întâmplat și după articolul despre Sandwich Pub și după cel despre Tricky Noodles), mâine la 14 probabil nu va mai avea paella. Dacă se întâmplă așa, aveți răbdare până se adaptează și țineți-i în bookmark. E cea mai bună paella pe care am mâncat-o într-un loc care nu are mare la botul calului. Orezul a fost pur și simplu perfect. Textură de risotto, o combinație a condimentelor absolut fabuloasă, fructe de mare cu generozitate, nici să vrei nu reușeai să iei o îmbucătură fără să dai de câte-o cireașă de mare, o vișină... Deasupra, un crevete absolvent de facultate și câteva scoiciuci. Aproape că mi-a părut rău că am mâncat înainte și din celelalte feluri, că nu am reușit să o termin. E foarte sățioasă iar porția e generoasă. Am mâncat doi oameni și au mai ciugulit doi, și nu am terminat-o. Dacă sunteți fani ai preparatului, n-o ratați. Și deși eram sătul, n-am putut să nu mă abțin să nu mă înfig în brownie-ul cu înghețată de la final, cerut exclusiv din poftă. Prost eram de refuzam. Brownie-ul e aproape fierbinte, înghețata se topește peste el, e plin de nuci caramelizate... excelent. Cei mai bine cheltuiți pe mâncare 147 de lei de anul acesta. 4 oameni.

IMG_9911 IMG_9910 IMG_9912 IMG_9914

#viscabarca

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 9445

Comentarii

1 comentarii

Calin

Acum 4 ani

Ca sa fiu sincer si pe sleau , cu toate ca am o facultate de jurnalistica la activ si stiu sa vorbesc si sa scriu in termeni corecti gramaticali si "ziaristici" .. nu imi place niciuna din pozele astea :) Toate arata ca un ghiveci "aruncat" intr-o farfurie asa de-an pu.. ca sa ia banii la necajitii care se opresc pe acolo .. sa-mi fie cu pardon dar avem localuri mult mai "naspa" care servesc mancare mult mai buna .. Da stiti vorba aia cum ca "Nu te caci in gusturile omului" ? .. Noah (ardeleneste) .. am sa trec si eu pe acolo sa vad ce "paella" minunata si delicioasa servesc astia .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus