Sâmbătă,
15.06.2024
Innorat
Acum
13°C

Actorul și regizorul Dan Glasu împlinește astăzi 66 de ani

Actorul și regizorul Dan Glasu împlinește astăzi 66 de ani

Actorul Teatralului Național „Radu Stanca”, Dan Glasu își serbează ziua de naștere astăzi, împlinind 66 de ani. Este recunoscut publicului pentru rolurile din spectacolele „Lulu”, „Electra”, „Platonov” și  „Breaking the waves sau Viața binecuvântată a lui Bess”. Cel mai nou spectacol regizat de el, „Burzuluiții”, va fi prezentat în Tramvaiul Sibiu – Rășinari pe 9, 23 și 30 noiembrie.

Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu serbează ziua de naștere a actorului Dan Glasu, cunoscut și îndrăgit de public pentru rolurile din spectacolele „Lulu” - regia Silviu Purcărete, „Electra” - regia Mihai Măniuțiu, „Platonov” -  regia Alexandru Dabija, „Breaking the waves sau Viața binecuvântată a lui Bess” - regia Radu Nica și multe altele.  În calitate de regizor, Dan Glasu a realizat spectacolele „Take, Ianke și Cadâr” și „Emigranții”, iar cel mai nou spectacol regizat de acesta, „Burzuluiții”, va fi prezentat în Tramvaiul Sibiu – Rășinari pe 9, 23 și 30 noiembrie 2019.

Dan Glasu, foto credit TNRS, Adi Bulboacă

Dan Glasu și-a obținut în 2008 doctoratul în Teatru la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, după ce a absolvit studiile de regie de teatru ale Facultății de Teatru, din cadrul Universității de Artă Teatrală Târgu Mureș. Deși această experiență academică s-a soldat cu publicarea a două cărți „I.L. Caragiale – Exegeze scenice din ultimele decenii ale secolului XX” și „Dramaturgia lui Lucian Blaga. Note de lectură” – ambele publicate la Editura Universității Lucian Blaga din Sibiu, Dan Glasu s-a dedicat total teatrului, atât în calitate de regizor, cât și în calitate de actor. Astfel, Dan Glasu a făcut parte din distribuția mai multor spectacole importante ale naționalului sibian regizate de nume marcante ale momentului: „Faust” și „Lulu” - regia Silviu Purcărete, „Electra” - regia Mihai Măniuțiu, „De ce Hecuba?!” - regia Anca Bradu, „Breaking the waves” - regia Radu Nica,  „Fantoma e aici” -  regia Kushida Kazuyoshi și multe altele. De asemenea, activitatea de actor a lui Dan Glasu a fost recompensată cu Diploma revistei Familia din Oradea la Festivalul de Teatru Scurt din 1984, precum și cu o nominalizare la Gala Premiilor UNITER la categoria „Cel mai bun actor în rol secundar”, ediția 2008, pentru rolul Șamraev din „Pescărușul” în regia lui Andrei Șerban, la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus