Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Biciclist lovit de mașină, în centrul orașului

Biciclist lovit de mașină, în centrul orașului

Un biciclist a fost lovit de mașină după ce a intrat într-o intersecție fără să aștepte la semafor, anunță polițiștii sibieni. Bărbatul a fost transportat la spital. 

Accidentul a avut loc pe bulevardul Coposu. Din primele informații, biciclistul, care circula pe strada Gheorghe Lazăr, a pătruns în intersecție fără să respecte culoarea roșie a semaforului, a virat stânga și a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar spre strada Constituției, relatează Elena Welter, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al județului Sibiu.

La fața locului a fost trimis un echipaj de tip B al ambulanței. Bărbatul rănit, în vârstă de 37 de ani, a suferit politraumatisme, este în stare stabilă și a fost transportat la spital, transmite Genu Scridon, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță al Județului Sibiu.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Sofer, biciclist, pieton

Acum 4 ani

Oare când va lua Poliția Sibiu măsuri de verificare a bicicliștilor in trafic ??? Cască, lumini pe față și pe spate, semnalizarea schimbării direcției de mers, respectarea indicatoarelor rutiere, traversarea pe trecerea de pietoni pe lângă bicicleta etc. ???? În cartiere e plin de copii, de toate vârstele, care nu au habar de pericolele la care se expun circulând cu bicicletele noaptea, fără niciun sistem luminos care să atragă atenția șoferilor. Politia Locală ce face in acest sens ??? Cu 20 de lei îți poți cumpăra un set de lumini. Poate chiar mai ieftin...
Raspunde

Klaus

Acum 4 ani

I think they're too busy trying to catch up with all the bad car drivers in Sibiu. No seat belts, talking on their phones, speeding, parking illegally, no lane discipline, drink driving. About cyclist. Helmets shout not be needed. They don't provide any protection against the car drivers and has no influence on car drivers. Lights yes, at night should be made mandatory, but the city needs to invest in better infrastructure to seperete as much as possible cars and bikes. Education is needed for car drivers how to respectfully around cyclist (but this is a bigger problem as they are not respectful with each other yet). The crossing on pedestrian crossings is crazy and should never be used. Police should be stopping cyclists without lights at night and making them walk.
Raspunde

mug

Acum 4 ani

In majoritatea cazurilor, accidentarea biciclistilor se face din vina soferilor. Multi dintre ei se cred stapanii soselelor, circula cu viteza mult peste limita admisa in oras, nu acorda prioritate biciclistilor, pacheaza ori stationeaza pe pistele de bicicleta, obligand astfel biciclistii sa treaca periculos in zona carosabilului, depasesc la distanta extrem de mica de bicicleta, riscand dezechilibrarea biciclistului doar pentru ca nu au rabdare sa astepte 30 secunde pentru a depasi in siguranta, nu se asigura la deschiderea portierelor riscand sa loveasca biciclistul si in general nici macar nu se gandesc sa se asigure la viraje pentru a nu lovi vreun biciclist care circula regulamentar pe marginea drumului. Cand li se atrage atentia, tot ei sar la bataie! Haideti sa ne civilizam, sa ne gandim la oameni si la mediu pe modelul Copenhaga, Amsterdam si alte mari orase europene care incurajeaza folosirea bicicletei ca mijloc de transport. Ego-ul si mandria pot ucide pe sosele!!
Raspunde

biciclist

Acum 4 ani

Iar in alte cazuri, unii biciclisti se cred stapanii soselelor, circula cu viteza, nu acorda prioritate masinilor, trec pe rosu la semafor si nu se asigura in intersectii. "Cand li se atrage atentia, tot ei sar la bataie!". "Ego-ul si mandria" sunt ucise pe sosele!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus