Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Lansare de carte în tramvaiul care vine din Sibiu la Rășinari

Lansare de carte în tramvaiul care vine din Sibiu la Rășinari

„Omnibuz, tramvai, troleibuz. Transportul public electric din Sibiu și în România” va fi prezentată mâine într-o locație inedită – tramvaiul Sibiu – Rășinari. La ora 11:00 se pleacă din pădurea Dumbrava, de la Grădina Zoologică, spre Rășinari.

Cartea „Omnibuz, tramvai, troleibuz. Transportul public electric din Sibiu și în România”, scrisă de Marcel Stancu a avut lansarea oficială în 17 octombrie la Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu. Autorul invită publicul într-o călătorie cu tramvaiul din Sibiu spre Rășinari miercuri, 9 octombrie de la ora 11:00. Plecarea se va face de la Grădina Zoologică din pădurea Dumbrava spre Rășinari.

lansare de carte omnibuz tramvai troleibuz (1)

 

Inginerul Marcel Stancu, în vârstă de 57 de ani, s-a înnăscut în Sibiu și a absolvit colegiul „Gheorghe Lazăr” în anul 1980. A urmat cursurile Facultății de Electrotehnică a Institutului din Timișoara până în anul 1986. A lucrat în instalații electrice de joasă, medie și înaltă tensiune activând în domeniile – fabricarea și repararea echipamentelor electrice, dispecerat, distribuția energiei electrice, producerea energiei electrice, mentenanța echipamentelor electrice, construcții-montaj. În 1996 a creat muzeul energeticii sibiene din Sadu, primul astfel de muzeu din România. În 2013 a publicat cartea „Sibiul și electrificarea României”, care a fost reeditată în 2014. În 17 septembrie 2019 a publicat cartea „Omnibuz, tramvai, troleibuz – Transportul public electric în Sibiu și în România”.

„Rezultatul este grandios, avem în față o carte bine cercetată și bine documentată, cu o sumedenie de informații pe care dacă fiecare dintre noi ar încerca să o regăsească ar fi nu numai imposibil dar ar fi fost si pericolul să găsim informații false. Acest lucru îl realizăm în momentul în care citim cartea, există o conexiune care se vede prin comparația cu România, Europa și lumea. Autorul nu doar prezintă fapte, dar i-a și poziții și atitudini. Cine citește cartea își dă seama de fiecare moment când autorul prezintă fapte cercetate și când pledează pentru ceva sau deplânge o anumită evoluție. Este o carte științifică, documentară dar are un stil plăcut, accesibil publicului larg”, spune consilierul județean, Martin Bottesch.
Cartea „Omnibuz, tramvai, troleibuz – Transportul public electric în Sibiu și în România” este publicată de Honterus, editură și tipografie a Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu. În cele 388 de pagini este prezentată istoria transportului public electric în context global, european, românesc și concentrată pe județul Sibiu. Conține 22 de capitole care reprezintă o documentare detaliat a situației din România în ceea ce privește transportul electric, începând cu 1860 – Tramvaiele cu cai de pe teritoriul României până în anul 2018. Distribuirea cărții este gratuită.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus