Luni,
22.07.2024
Partial Noros
Acum
28°C

Ce facem în weekend? Ne întâlnim cu Florin Piersic Jr. și mergem la Parada Toamnei

Ce facem în weekend? Ne întâlnim cu Florin Piersic Jr. și mergem la Parada Toamnei

Ziua de sâmbătă va fi dedicată în mare parte copiilor, care vor avea de ales din numeroase activități organizate special pentru ei. Cei mari se vor întâlni cu Florin Piersic Jr., iar duminică vor porni într-o căutare de comori arhitecturale prin oraș.

Vineri, 11 octombrie 2019

Cea mai bună pizza din centrul orașului se găsește la Pizza by Tango. Nimic nu merge mai bine cu o seară faină de vineri decât o pizza delicioasă, preparată cu ingrediente italienești.

Constantin Chiriac, director general al TNRS și președinte al FITS, îl va avea invitat la Sibiu, în cadrul conferinței speciale FITS și TNRS de astăzi, pe actorul și regizorul Florin Piersic Jr. Evenimentul va avea loc de la ora 18:30, la Habitus.

231

Un spectacol internațional de folclor ne așteaptă de la ora 19:00 la Sala Thalia. Evenimentul este denumit „Tradiții”, iar biletele se pot achiziționa de la Casa de Cultură a Studenților.

320

Filmul “Have I told you I’ve been abused/ Ţi-am spus că am fost abuzată?” aduce în prim plan poveștile unor tinere care au suferit forme ale abuzului sexual în copilărie, fără filtre perfecte, fără a le ascunde după perdea. Proiecția este cu intrare gratuită și va avea loc la Teatrul GONG, de la ora 19:30. Tot ce trebuie să faceți este să vă înscrieți AICI.

924

Spre final de Oraşul Artiştilor, organizatorii proiectului invită sibienii la expoziția-experiment "Prezentul din trecut" semnată de Tudor St. Popa și Sofian Albert. Evenimentul va avea loc începând cu ora 20:00, în Orașul Artiștilor din Piața Mică.

406

La Acoustic Session de vinerea aceasta, la Imperium îi regăsim pe scenă pe artiștii Sofia, Manole și Ionuț, începând cu ora 21:00. Rezervările se fac la numerele de telefon 0369 454 690 / 0756 578 808.

346

Sâmbătă, 12 octombrie 2019

Asociația All4Joy vă așteaptă sâmbătă dimineața, de la ora 9:00, la un „Curs de Prim Ajutor pentru copii 0-7 ani", dedicat educatorilor, profesorilor și părinților. Mai multe detalii veți afla de pe pagina de Facebook a asociației.

333

Retromobil Club România - Filiala Sibiu organizează Retro Parada Toamnei. Evenimentul va avea loc între orele 10:00 și 13:00, în Piața Huet din Sibiu.

124

Copiii învață la Teatrul GONG, de la ora 10:00, cum să își meșterească propriul costum, inspirat de filmele cu Robin Hood. Vor avea la dispoziție carton, acuarele, mărgele cu care să decupeze și să-și decoreze accesoriul care să îi întoarcă în timp, în vremurile medievale.

835

„Cel mai mare vis al copilăriei” este un spectacol plin de aventuri, în care cei mici descoperă cum s-au cunoscut Tzitzi și Poc. Avizat psihologic și supervizat de Asociația Română de Psihodramă Clasică, spectacolul este găzduit de Teatrul Național Radu Stanca și va avea loc sâmbătă, de la ora 10:30.

Biletele s-au pus în vânzare și se găsesc AICI.

695

Se pare că ziua aceasta este dedicată micuților. Asta pentru că la Alandala Circus Project, începând cu ora 11:00, copiii învață psihomotricitate prin circ, mișcare creativă, jonglerie, acrobație, echilibru și multe altele, iar primul curs este gratuit. Detalii găsiți pe pagina de facebook a școlii de circ din Sibiu.

244

Bridge Cafe organizează un show de stand up comedy, de la ora 20:00, iar comedianții Geo, Alex, Simona, Ares și Toni promit că vor asigura distracția. Prețul unui bilet este 25 de lei.

230

Duminică, 13 octombrie 2019

În ultima zi de weekend porniți într-un „Treasure hunt” (Căutare de comori). De la ora 11:00, din locul pe care îl veți descoperi după înscriere, veți porni în aventură. Într-un timp delimitat, trebuie să găsiți cât mai multe indicii/comori, mici detalii arhitecturale care vorbesc de alte vremuri, altă estetică și care dau farmec unei case, unui cartier, unui oraș. Practic, va trebui să căutați și să identificați uși, portaluri, ferestre, ancadramente, decorațiuni și multe altele.

Organizatorii vă vor ajuta cu un *kit de vânătoare*: hartă, dicționar de termeni necunoscuți, etc), dar e bine să aveți o echipă formată din 2 – 4 prieteni, un aparat foto, spirit de observație și încălțări comode. Taxa de participare iar înscrierile se pot face pe link-ul de AICI. Pentru elevi și studenți prețul e de 25 lei, iar copiii sub 14 ani au gratuitate.

274

În cea de-a patra „Oră de lectură“ a Librăriei Humanitas, de la ora 15:00 vom asculta, în lectura actriței Lerida Buchholtzer de la Teatrul Național „Radu Stanca“, „Miturile Nordului. Poveștile lui Odin, Thor și Loki“, de Kevin Crossley-Holland. Evenimentul este gratuit, iar înscrierile se fac pe [email protected].

363

Filmele care rulează la Centrul Cultural Ion Besoiu sunt disponibile pe pagina de facebook a instituției, în timp ce programul Cinematografului ARTA poate fi consultat mai jos.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus