Vineri,
14.05.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Raluca Turcan, posibil viitor ministru al Educației în guvernul PNL

Raluca Turcan, posibil viitor ministru al Educației în guvernul PNL

Mass-media centrală o dă ca sigură pe Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu, ca făcând parte din viitorul cabinet asumat de liberali. ”Sigură de un scaun de ministru este Raluca Turcan. Aceasta a fost de altfel anunțată ca ministru încă de săptămâna trecută, la Sibiu, la reuniunea liberalilor. Turcan va primi cel mai probabil postul de ministru al Educației”, anunță Antena3.

Președintele PNL, Ludovic Orban, spunea în urmă cu o săptămâna la Sibiu că Raluca Turcan ar putea fi ministru într-un guvern liberal. ”Dacă vom fi chemați să formăm guvernul vom apela la cei mai valoroși membri ai PNL, iar printre aceștia se găsește și Raluca Turcan, care a fost mâna mea dreaptă în negocierile pe care le-am purtat în această perioadă, iar dacă vom reuși, dacă moțiunea va trece, Raluca Turcan are un merit de primă importanță. În ceea ce privește componența viitorului guvern, nu pot să avansez în momentul de față nume, va fi rodul unei analize extrem de exigente”, a declarat atunci Orban, în cadrul unei conferințe de presă. Raluca Turcan nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect.

Alți liberali care sunt văzuți în presa centrală ca viitori membri ai guvernului sunt: Gigel Știrbu - Ministerul Culturii; Vlad Nistor - Ministerul de Externe; Florin Cîţu - Ministerul de Finanţe; Robert Sighiartău - vicepremier, Ministerul Dezvoltării; Ioan Paul Dobre - Ministerul de Interne.

Varianta în limba româna a ziarului rusesc Sputnik chiar a deschis astăzi un sondaj de opinie în care cere părerea cititorilor cu privire la eventuala numire a Ralucăi Turcan la ministerul Educației. ”Odată cu plecarea Ecaterinei Andronescu de la cârma Ministerului Educației Naționale, locul acesteia nu a fost luat de nimeni. Nu este o metaforă, ci cruda realitate. Mai exact, de vreo 70 de zile, Ministerul Educației Naționale nu are un șef. Sputnik a comentat această situație în repetate rânduri”, scrie Sputnik.

”Ați fi de acord ca Raluca Turcan să preia portofoliul de la Educație?”, întreabă Sputnik. Iar posibilele variante sunt: ”DA – ar fi un ministru bun, cunoaște realitățile din sistemul de învățământ” și ”NU – s-a remarcat doar prin declarații politice, nu va face nimic pentru Educație”.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 1 an

Sper sa primeasca postul si sa o vad cum solutioneaza problema semnalata de dinsa dar nerezolvata de incompetentii PSD-isti: http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari2015.detalii?idi=47308&idl=1
Raspunde

PamPam

Acum 1 an

Doamne fereste... Straw Head ministru al educatiei!!! Hai ca la cati prostalai trepanato-rezistenti sunt in tara asta, una adunata de pe drumurile Moldovei, nu mai conteaza!!!
Raspunde

badea gheorghe

Acum 1 an

Un fel de Aneta Spornicu sau Suzana Gadea... cine e mai varstnic stie la ce ma refer..
Raspunde

Calin

Acum 1 an

PamPam, atat ai gasit sa spui, "adunata de pe drumurile Moldovei"? Daca te-ai nascut in alta regiune, crezi ca esti, implicit, mai destept?! Nu ca as crede ca doamna in discutie are ceva de a face cu ministerul mentionat, insa jignirile tale aduse unei regiuni sunt nepermise.
Raspunde

Dumi

Acum 1 an

Superb!!! Sper sa ceara reintroducerea intre materiile de studiu a limbii ruse!!! Si neaparat materie de studiu
Raspunde

Dumi

Acum 1 an

De ce am fost cenzurat?????
Raspunde

dancp2

Acum 1 an

doamna frau are i cv(cel din parlament studii la Moscova) e basisrta pdlista din BOTOSANI sa o vad ca o une pe kill bill udrea adjunct de ministru AL EDUCATIEI doamna frau ce studii are ?la bara?nu in sala de judecata la aia verticala?
Raspunde

IOO

Acum 1 an

YOY!! Sa nu zica cineva ca tanti Turcan va fi mai buna ca Ambramburica!!!
Raspunde

wtf

Acum 1 an

Sputnik? Asta da sursa! Bravo TS ptr documentare! ...Sputnik???
Raspunde

profu

Acum 1 an

Ne-am dat naibii!
Raspunde

Deutsche Welle

Acum 1 an

Trebuie spus ca SPUTNIK este ca ziar mult mai bun decat multe ziare din Romania ! Trateaza teme globale si are cu totul alte surse decat mass media ro - care o da ori cu Veorica sau cu sasalau :)
Raspunde

Leonard

Acum 1 an

Am o propunere pentru dna Turcan ! Elevii care vor ramane corigenti si repetenti sau cei care chiulesc , bineinteles cu acordul parintilor, sa efectueze munca in folosul comunitatii ! Cand ma refer la munca in folosul comunitatii , companiile de salubritate , Directia silvica si agricola au nevoie de ajutor ! De aceea sunt platiti de catre stat sa stea la scoala si sa invete ! Cei care nu merg la scoala sa fie sanctionati disciplinar si sa contribuie la activitatile orasului cand este vorba de curatenie sau asfaltarea strazilor ! Da ! Aceasta propunere nu este o pedeapsa este o necesitate !
Raspunde

mama leone

Acum 1 an

Ce idei ai! Vezi sa nu fie si parintii de acord!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus