Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Fostul ministru de Finanțe al lui Ponta, la Sibiu: ”Aș vrea să văd că am învățat ceva din ce a fost în 2009”

Fostul ministru de Finanțe al lui Ponta, la Sibiu: ”Aș vrea să văd că am învățat ceva din ce a fost în 2009”

Venită la Sibiu pentru o întâlnire cu oameni de afaceri, Ioana Petrescu, vicepreședinte al P România și fost ministru de Finanțe în guvernul condus de Victor Ponta, spune că lipsa forței de muncă pregătită și birocrația excesivă sunt principalele probleme pe care va trebui să le abordeze o viitoare guvernare. Referitor la întâlnirea cu oameni de afaceri din Sibiu, Ioana Petrescu spune că a remarcat faptul că aici interesul pentru susținerea turismului este mai ridicat.

”Am avut un guvern iresponsabil care a cheltuit bani pe care nu îi avea. Și noi toți vom plăti acest lucru în viitor”, a fost mesajul cu care Ioana Petrescu, vicepreședinte și coordonator departamentului economic al PRO România și-a început mesajul transmis către sibieni. Următorul guvern, a mai arătat cea care și-a obținut doctoratul în Economie la Harvard, va trebui să rectifice bugetul pentru a-l menține într-o zonă a deficitului sub trei procente.

pro romania

”Aș vrea să văd că am învățat ceva din ce a fost în 2009, iar următorul guvern să fie responsabil și să evite efectele negative când vine criza. Nu suntem într-o situație roză”, a mai spus Ioana Petrescu. Ea s-a ferit a-l asocia pe Călin Popescu Tăriceanu cu efectele negative ale politicilor financiare publice de dinainte de 2009 și cele din ultima guvernare, susținută de asemenea de ALDE, partidul al cărui președinte a fost premier înainte de criza economică de acum zece ani. În acest moment, PRO România și ALDE sunt aliate pentru susținerea candidaturii lui Mircea Diaconu la președinție. ”Nu este rău să dai bani la bugetari, ci trebuie să fii responsabil. Plătim pensiile, plătim salariile, căci așa este normal, dar faci și o analiză și nu mai angajezi alte cheltuieli bugetare. Indiferent cine va veni la guvernare, eu sper că a învățat lecția”. Ioana Petrescu a pledat pentru creionarea cât mai rapidă a unui buget de stat pentru anul viitor, care să nu preia din greșelile trecutului.

Interes pentru turism

Ioana Petrescu s-a întâlnit vineri după-amiaza cu mai mulți oameni de afaceri din Sibiu. ”Am discutat despre criza de pe piața muncii, dar și despre încurajarea învățământului profesional, a celui dual. Căci discuțiile cu angajatorii se duc, întotdeauna, înspre educație. Aceasta trebuie să ne pregătească tinerii pentru viitor. De altfel, și încurajarea digitalizării a fost un subiect de discuție, deoarece cu toții suntem de acord că firmele trebuie sprijine să se retehnologizeze”, a făcut un rezumat Ioana Petrescu. Potrivit ei, mediul de afaceri este nemulțumit de felul în care Legea prevenției este, de fapt, aplicată de către inspectorii ANAF, instituție care va trebui să reducă substanțial birocrația, în viziunea liderului PRO România. ”Legea prevenției nu este aplicată în spiritul ei. Asta pe lângă faptul că există foarte multe controale nejustificate ale ANAF”, a remarcat Petrescu. Specific discuțiilor de la Sibiu a fost abordarea temei turismului. ”Aici, la Sibiu, au fost mai multe discuții pe partea de turism, despre cum pot fi susținute investițiile. Am discutat inclusiv despre eliminarea unor impozite, dar și despre crearea unui program operațional pe turism, prin intermediul căruia să poată fi atrase fonduri europene”, a mai spus fosta ministră a Finanțelor publice în fostul guvern condus de Victor Ponta.

tomasevschi ioana petrescu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Din partea mea

Acum 4 ani

Mircia Deaconu presedinte !!! Niciodata
Raspunde

Adevarul

Acum 4 ani

Oare unde-i securistu, o scuze l-am văzut.
Raspunde

Sumi

Acum 4 ani

Care din cei trei ii securist?
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Mai bine: Care nu-i?
Raspunde

Deutsche Welle

Acum 4 ani

...toti ! :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus