Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
5°C

Actualizare. Primăria caută proprietarul unei ambulanțe abandonată lângă Ambulanță

Actualizare. Primăria caută proprietarul unei ambulanțe abandonată lângă Ambulanță

De mai mult timp, o ambulanță scoasă din uz servește drept loc de joacă pentru copiii din zona sediului Serviciului de Ambulanță al Județului Sibiu. Totodată, pe timpul nopții, câțiva oameni ai străzii dorm în interiorul ei. Vehiculul nu și-a mai schimbat poziția de cel puțin cinci ani, spun localnicii. Pe geamul din spate a tronat o vreme chiar și o somație de la Primăria Sibiu. După ce li s-a cerut un punct de vedere însă, reprezentanții serviciului de ambulanță au schimbat hârtia spălată de ploaie cu una prin care le cer șoferilor să nu blocheze accesul.

Actualizare. Potrivit reprezentanților Primăriei Municipiului Sibiu, sesizarea în ceea ce privește ambulanța părăsită din spatele sediului Serviciului de Ambulanță al Județului Sibiu a fost făcută de localnici, prin intermediul unei aplicații. Potrivit procedurii, aceștia spun că acum trebuie să caute proprietarul ambulanței, care a fost abandonată în spatele... Ambulanței.

„Urmare unei sesizări primite prin Sibiu City App, în cazul acestui autovehicul s-au început procedurile în vederea declarării acestuia ca autovehicul abandonat pe domeniul public. Până în acest moment s-a afișat pe autovehicul somația prin care proprietarul este invitat să ridice mașina abandonată de pe domeniul public, iar între timp serviciul de resort lucrează pentru identificarea proprietarului. După parcurgerea procedurilor legale, care necesită ceva timp prin termenele fixe impuse, domeniul public va fi eliberat de acest autovehicul”, transmite Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.
Știre inițială. O ambulanță scoasă din uz își face veacul în spatele sediului Serviciului de Ambulanță al Județului Sibiu de mai bine de cinci ani. Adesea, când e frumos afară, câțiva copii se urcă pe ea și se joacă în voie cu girofarul, fără să le atragă cineva atenția. Pe timp de noapte, oamenii spun că observă oameni ai străzii care și-au făcut culcuș în ea.

De câteva luni a apărut inclusiv o somație de la Primăria Municipiului Sibiu prin care li se cere proprietarilor să mute vehiculul din locul respectiv, însă foaia a ajuns chiar să se învechească și de-abia se mai vede scrisul, iar ambulanța tot acolo stă.

71757974_696144890899350_1395279821856047104_n

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, reprezentanții serviciului de ambulanță au mărturisit că vehiculul stă acolo chiar de câțiva ani, dar nu au ce face cu el pentru că au deja prea multe ambulanțe, raportate la locurile de parcare și depozitare disponibile.

„Ambulanța în cauză este în curs de casare, proces care durează datorită hățișului legal implicat în cazul unor bunuri provenite din donații și este urmat de o valorificare, de asemenea de durată. În ultimele nouă luni, Serviciul de Ambulanță Sibiu a primit un număr de 15 ambulanțe noi, număr care se adaugă celor deja existente și pun probleme reale de parcare i depozitare pe perioada în care nu sunt în misiune sau în revizie”, transmite Genu Scridon, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță al Județului Sibiu.
Totodată, acesta spune că la momentul actual serviciul poartă discuții cu Consiliul Județean pentru a găsi soluții de stocare a ambulanțelor. „Pentru a găsi soluții privind lipsa spațiilor de parcare sunt purtate discuții cu Consiliul Județean Sibiu pentru obținerea de spații convenabile atât instituției noastre, cât și locatarilor din blocurile alăturate. Totodată vă informăm că pe adresa secretariatului nostru nu s-a înregistrat nici o somație cu privire la această mașină.”

Se înmulțesc de la un an la altul

După răspunsul transmis redacției, la nici 24 de ore, somația de la primărie a dispărut și în locul ei a apărut o altă hârtie pe care scrie „Nu blocați ambulanța”. Ba mai mult, localnicii spun că de-a lungul timpului, inclusiv în ultima perioadă, au apărut alte câteva vehicule.

„De cinci ani stă ambulanța aceea, chiar în spatele sediului, în curtea blocului cu supermarketul de pe Uzinei. Boschetarii sunt tot pe acolo. E periculos și pentru copii, pentru că mereu se urcă pe ea și se joacă. Acum nu doar că au pus un alt afiș, dar au mai apărut alte câteva mașini, tot de la Serviciul de Ambulanță”, spune un localnic.
Potrivit reprezentanților Serviciului de Ambulanță al Județului Sibiu, ambulanța care urmează să fie casată este „din donații, care au fost făcute cu mult timp în urmă”.

73128306_392799111391038_4227772515474210816_n

Reporterul Turnul Sfatului a cerut și un punct de vedere din partea Primăriei Municipiului Sibiu privind somația lipită pe ambulanță, însă până la momentul publicării articolului nu a primit un răspuns.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

!!!

Acum 3 ani

Somatie?? Asta e o gluma :))) Sa vedeti la mine pe strada cate somatii s-au dat. Somatiile au disparut dar masinile tot acolo sunt. Am avut o discutie cu un agent de la politia locala care mi-a explicat ca ei nu am ce face...ca masinile sunt parcate regulamentar. Primaria (compartiment domeniul public) trebuie sa intervina si nu politia locala. WTF!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus