Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
24°C

Cât de toleranți sunt sibienii. Discuții cu publicul larg

Cât de toleranți sunt sibienii. Discuții cu publicul larg

Guvernul României prin Departamentul pentru Relații Interetnice organizează la Sibiu, conferința internațională Relații Interetnice în Transilvania - De la studiu de caz la imagine de ansamblu. Evenimentul ajuns la cea de-a 12-a ediție se va desfășura în perioada 17 – 20 octombrie.

Participanții vor dezbate istoria minorităților naționale, istoria relațiilor interetnice de-a lungul evului mediu cu reminiscențele lor din prezent și modul în care aceste relații se reflectă în patrimoniul cultural european existent. Evenimentul va include prezentări individuale grupate pe mai multe secțiuni, precum una dedicată patrimoniului cultural european, alta dedicată minorităților naționale și importanței lor în istorie, alta dedicată gastronomiei ca parte a civilizației europene. Manifestarea va reuni la Sibiu specialiști în istorie, istoria artei și arheologie din România, Cehia, Bulgaria, Federația Rusă și Ucraina. Lucrările se vor desfășura în spațiul Bibliotecii Județene Astra din Sibiu, de pe strada George Barițiu, numărul 5. Se adresează tuturor celor interesați de istoria Transilvaniei și a teritoriilor învecinate ei, în special celor interesați de istoria etniilor din această zonă.

În același spirit, deopotrivă academic și deschis publicului larg, va avea loc și prezentarea de istorie gastronomică – „Străvechi itinerarii culinare la Mureșul de Jos. Pita la țăst” în cadrul Serilor Sibiului, în spațiul plăcut al cafenelei Cafe Wien. Tot în cadrul conferinței, sâmbătă 19 octombrie, cu ocazia evenimentului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. În spațiile Muzeului Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA va avea loc o demonstrație culinară sub genericul „Interferențe etnice în bucătăria ardelenească – istorie și tradiție”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

Tolerantis

Acum 4 ani

Discutam despre tolerante intre europeni aiurea... suntem toti europeni. Sa nu ne trezim numa' cu tot felul de indieni, pakistanezi sau arabi de tot felul peste noi, ca vestul Europei care numai Europa nu mai e.... asta e marea dilema si marele pericol al timpurilor noastre.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus