Duminică,
11.04.2021
Cer Senin
Acum
17°C

Telemeaua de Sibiu a fost înregistrată în Jurnalul UE. Când intră în vigoare regulamentul de aplicare

Telemeaua de Sibiu a fost înregistrată în Jurnalul UE. Când intră în vigoare regulamentul de aplicare

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 16 octombrie 2019, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul ”Telemea de Sibiu” (IGP).

Telemeaua de Sibiu este o brânză semi-tare, produsă integral din lapte de oaie crud proaspăt muls, nepasteurizat, prin coagulare enzimatică cu cheag. Aceasta se comercializează proaspătă sau maturată, iar perioada de maturare este de minim 21 de zile.

Laptele folosit pentru fabricarea produsului ”Telemea de Sibiu” provine de la animale crescute în județul Sibiu și hrănite în principal pe păşune de pe acest teritoriu. Particularitatea acesteia este dată de gustul intens şi plăcut, discret acrişor, sărat, care după degustare lasă o senzaţie onctuoasă, explică ministerul.

Asociația producătorilor de ”Telemea de Sibiu” este compusă din zece persoane juridice.

http://www.turnulsfatului.ro/2019/10/14/e-oficial-noutate-buna-pentru-producatorii-sibieni-telemeaua-de-sibiu-intra-in-jurnalul-ue/

Potrivit Regulamentului de punere în aplicare al Comisiei Europene, care prevede înregistrarea și protecția produsului Telemea de Sibiu pe teritoriul tuturor țărilor membre, documentul intră în vigoare „în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene”.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus