Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 16 octombrie 2019, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul ”Telemea de Sibiu” (IGP).
Telemeaua de Sibiu este o brânză semi-tare, produsă integral din lapte de oaie crud proaspăt muls, nepasteurizat, prin coagulare enzimatică cu cheag. Aceasta se comercializează proaspătă sau maturată, iar perioada de maturare este de minim 21 de zile.
Laptele folosit pentru fabricarea produsului ”Telemea de Sibiu” provine de la animale crescute în județul Sibiu și hrănite în principal pe păşune de pe acest teritoriu. Particularitatea acesteia este dată de gustul intens şi plăcut, discret acrişor, sărat, care după degustare lasă o senzaţie onctuoasă, explică ministerul.
Asociația producătorilor de ”Telemea de Sibiu” este compusă din zece persoane juridice.
http://www.turnulsfatului.ro/2019/10/14/e-oficial-noutate-buna-pentru-producatorii-sibieni-telemeaua-de-sibiu-intra-in-jurnalul-ue/
Potrivit Regulamentului de punere în aplicare al Comisiei Europene, care prevede înregistrarea și protecția produsului Telemea de Sibiu pe teritoriul tuturor țărilor membre, documentul intră în vigoare „în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene”.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Comisiei Europene , Uniunii Europene , Ministerul Agriculturii , Dezvoltării Rurale , Jurnalul Oficial
Vizualizari: 1368
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Iwebvdm
Acum 3 ore
Emil
Acum 4 ore
Dan
Acum 4 ore
Aci dutu
Acum 4 ore
Rammstein