Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsoare
Acum
-1°C

Un sibian acuză Poliția că i-a amendat prietena după ce a sunat la 112 să anunțe femeia bătută în stradă pe Dorului

Un sibian acuză Poliția că i-a amendat prietena după ce a sunat la 112 să anunțe femeia bătută în stradă pe Dorului

Un cuplu care locuiește pe strada Mirăslău spune că s-a trezit zilele trecute cu o amendă de 500 de lei, după ce în urmă cu câteva săptămâni a sunat la 112 să anunțe că o femeie este bătută în stradă, în fața blocului. Întâmplarea face ca violențele reclamate să fie deja cunoscute în întreaga țară, cazul fiind intens mediatizat, inclusiv în presa națională.

Ioana Maria O. spune că era în casă, în bucătărie, când a auzit țipete dinspre strada Dorului. Când s-a uitat, împreună cu prietenul ei, a văzut o femeie supusă unor acte de agresiune. Înregistrarea, care poate fi văzută aici, ar reda – spune prietenul Ioanei, chiar și momentul în care el strigă de la geam către agresor să înceteze. În același timp, femeia a sunat la 112 să reclame scandalul.

”În data de 14.09.2019, la ora 15:50, am sunat la serviciul de urgența 112 pentru a le aduce la cunoștiință faptul ca o femeie a fost batută de un barbat pe strada Dorului.

Înainte de a telefona la 112, prietenul meu pe nume C. George Bogdan a urlat pe fereastra de la bucatarie să o lase, în sensul să nu o mai bată. Noi în tot acest timp ne aflam în apartamentul unde locuiesc. Pentru a nu fi văzuți trebuia să urmărim tot acest scandal după perdea, deoarece acel bărbat este cunoscut în cartier ca fiind un om scandalagiu.
În același timp, o altă persoană filma tot acest scandal. Acesta se afla în sala de sport "Star Sport Fitness" de pe strada Dorului, nr. 20, et III. Filmulețul a apărut a doua zi pe rețelele de socializare, unde în sec 25 se și aude când prietenul meu strigă la el sa o lase în pace. Acesta se oprește și intenționează să vină spre bloc, neștiind de fapt cine a urlat. Un alt bărbat care îl însoțea încearcă și de data aceasta să-l oprească, dar acesta se smucește și merge înspre magazinul "Profi" de lângă str. Dorului.

Imediat după ce a urlat la el am și sunat la 112, pentru ca-i auzeam pe vecinii de la bloc ca va trebui sa sune cineva la poliție. Am sunat, m-am prezentat așa cum mi s-a cerut și le-am spus cele întâmplate. Am fost întrebată daca mai este necesară intervenția lor. Răspunsul meu a fost că este decizia lor, dar totuși o femeie a fost bătută. Le-am explicat că este vorba despre niște persoane care locuiesc pe strada Dorului. În acea casă locuiesc mai multe persoane și că aproape zilnic văd la poarta lor mașini de poliție, din cauza scandalurilor pe care le provoacă aceștia.

După ce am încheiat apelul cu cei de la 112, după nici 20 minute am fost nevoită să plec cu familia în afara județului, călătoria fiind planificată în urmă cu mult timp. La momentul plecării nu era venită în zona nici o mașină a poliției.

În procesul-verbal este menționat faptul că nu am mai vrut să fiu deranjată, lucru total neadevărat. Tot in  procesul-verbal observ că numărul meu de telefon este scris greșit. De aici am și dedus de ce n-am mai putut fi contactată la sosirea lor.

A doua zi, după ce filmulețul a apărut pe rețelele de socializare, au apărut si primele știri în mediul online despre faptul ca un tânăr a bătut-o fără milă pe o tânără”, a scris Ioana în contestația amenzii.

extras din amenda primita

În plus, prietenul ei mai spune că după apel au mai stat vreo 20 de minute acasă, după care au plecat unde aveau treabă. Până au dus bagajele și au ieșit din cartier au mai trecut încă 20 de minute, estimează bărbatul, timp în care nu a văzut niciun polițist. Cei doi sibieni spun că au vrut să facă o faptă bună, puși în fața unor violențe de stradă, și acum se văd nevoiți să plătească o amendă de 500 de lei pe nedrept.

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu spun că sistemul 112 a înregistrat toate apelurile, orele și declarațiile, astfel încât tot ceea ce se susține în amendă poate fi verificat. Polițiștii spun că cineva s-a deplasat la fața locului în trei minute și că a fost inclusiv în fața ușii femeii care a sunat la 112, însă aceasta a refuzat să dea explicații.

”La data de 14.09.2019, la ora 15:51, prin apel 112, o femeie domiciliată pe str. Mirăslău a sesizat că observă din apartament o persoană de sex masculin care provoacă un scandal într-un magazin situat pe str. Dorului.

Apelul a fost preluat spre competentă soluționare de către un echipaj din sistemul de ordine și siguranță publică al Secției nr.1 Poliție Urbană Sibiu, care a ajuns la fața locului în 3 minute.

Pe numărul de telefon înregistrat în urma apelului 112, polițiștii care au răspuns la sesizare, au sunat înapoi. Apelanta a cerut sa nu fie deranjata, menționând ca nu a apelat ea 112. Totodată, polițiștii au încercat să contacteze și personal apelanta, prezentând-se la ușa imobilului, însă nu a răspuns nimeni. În paralel, polițiștii au verificat aspectele sesizate cu personalul aflat în magazinul indicat de apelantă, cu persoanele aflate în acel moment în stradă, precum și cu vecinii de apartament ai femeii. Aspectele sesizate nu au putut fi confirmate de nicio persoană. Având în vedere aceste aspecte, apelanta a fost sancționată cu amendă în valoare de 500 de lei pentru apelare falsă conform art. 2 pct. 11 din Legea 61/1991. Sancțiunea s-a aplicat în lipsă, procesul verbal de constatare a contravenției fiind comunicat prin Poșta Română, conform prevederilor legale în vigoare”, a declarat pentru Turnul Sfatului Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.
Amenda a fost contestată, urmând ca instanța să decidă cine are dreptate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

filip

Acum 3 ani

Faza desprinsa parca din seria de comedii Pantera Roz (inspectorul de politie ajuta hotii sa incarce in masina valizele cu bani si apoi amendeaza directorul bancii jefuite ca tulbura linistea strigând dupa ajutor).
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 3 ani

În Pantera Roz personajul principal era un tăntălău care avea numai intenții bune ,pe când aici avem de-a face cu bugetari rău intenționați şi cinici care folosesc cu bună ştiință legea impotriva oamenilor cinstiți .Din păcate angajații de la stat au ajuns ,în ultuma vreme ,să se creadă stăpâni la locurile lor de muncă.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Valentina Pornel

Acum 3 ani

Numai vă băgaț în treburile altora!
Raspunde

cititor

Acum 3 ani

Tu nu ai prea fost pe la scoala ...
Raspunde

Marius

Acum 3 ani

Sa presupunem ca este asa cum spune Politia. Persoana care a apelat 112 nu a mai vrut sa fie contactata, sau a furnizat un numar fals (asta in cazul in care foloseste o cartela fara abonament, altfel celor de la 112 le apare numarul), nu a vrut sa raspunda, a plecat inainte sa vina Politia, etc. Dar dupa ce a aparut filmarea in presa, dupa ce s-a demonstrat ca a avut loc o agresiune fizica, dupa ce toata lumea a luat foc pe seama unor legi care practic ingradesc sanctionarea agresorului, dupa toate astea vine Politia si da amenda pentru apelare abuziva a serviciului de urgenta? Foarte bine ca s-a ajuns in instanta! E pentru toata lumea evident ca amenda va fi anulata... In schimb toate aceste manifestari ilogice ale Politiei pot duce in viitor la desensibilizarea societatii in a mai lua atitudine in fata unor fapte de acest fel.
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 3 ani

Donmule Marius ,invidiez bunul simț şi inocența dvs. ,dar trebuie să vă atrag atenția că nu aveți dreptate .Sunt convins că "organul statului "nu a încălcat legea ,doar spiritul ei.Sunt convins că persoanele mai sus menționate au făcut tot ce au putut ca să evite contactul cu poliția românâ. Aceşti oameni au dorit după ce au sunat la 112,. să evite orce coliziune cu lumea interlopă .Din păcate agenților din poliția românâ nu le pasă de siguranța cetățenilor români .Scopul unui polițist din România este să fie în regulă cu dosarele de care răspunde în aşa fel încât la 50 de ani să poată ieşii la pensie .Bine înțeles cu o pensie specială de vreo câteva mii de lei (cele mai mici).
Raspunde

Votant Psd!

Acum 3 ani

Asa incurajeaza POLITIA ROMANA spiritul civic al cetatenilor. Dupa aceea ne miram ca ca nu se implica nimeni in cazul unei altercatii in public. Uite de aceea, daca te implici te amendeaza POLITIA, ei fiind un prieten mai mare cu infractorii decit cu cetateanul cu simt civic! BRAVO POLITIA ROMANA DIN SECOLUL 21!
Raspunde

qwe

Acum 3 ani

Va mai mira ceva in Romania? Institutiile statului sunt vai mama lor (exista doar pe hartie, trebuie sa existe, nu pentru a-si duce la indeplinire rolul pentru care au fost gandite). Incompetenta pe toate liniile, de la conducatori, la executanti. Mai bine sa nu ai nevoie de aceste institutii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus