Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Digi24: Iohannis i-a avertizat pe liberali cu privire la USR. S-ar putea să nu ajungă la vot

Digi24: Iohannis i-a avertizat pe liberali cu privire la USR. S-ar putea să nu ajungă la vot

Conform Digi24.ro, președintele Klaus Iohannis le-a spus astăzi liberalilor în cadrul unei ședințe restrânse că la votul de investitură s-ar putea ca cele mai mari probleme să vină din partea USR. ”Cele mai mari probleme le-ar avea PNL cu cei de la USR, parteneri de opoziție”, anunță Digi 24. Potrivit informațiilor Digi24, președintele Klaus Iohannis le-ar fi spus liberalilor, în ședința de sâmbătă, că nu este totul câștigat, „să nu se culce pe o ureche” și să aibă mare grijă la USR, pentru că ei ar fi cei care le-ar putea face probleme la vot. Nu neapărat că nu vor susține guvernul, dar s-ar putea să nu fie prezenți toți dintre parlamentarii USR, or acest lucru este crucial.

În discuția cu președintele României, Ludovic Orban a reamintit că programul de guvernare prevede mărirea salariului minim începând cu anul viitor și de asemenea, doresc în continuare să respecte toate prevederile legislației care este în actualitate, și anume să mărească punctul de pensie de la 1 septembrie.

Pe lista lărgită de posibili miniștri pentru viitorul Guvern Orban sunt atât Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu, cât și dr. Victor Costache, directorul medical al Clinicii Polisano Medlife Sibiu. Conform Digi 24, Raluca Turcan ar putea primi și un minister pe lângă postul de vicepremier. În ceea ce privește Ministerul Sănătății, acolo mai multe zile la rând s-a vorbit despre Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Județean Suceava. Pe listă mai era, de asemenea, și un medic din Sibiu, Victor Costache, însă în momentul de față se pare că președintele liberalilor ar fi decis că cele mai mari șanse pentru a fi numit ministru le are Horațiu Suciu, medic cardiolog la Târgu-Mureș.

La Ministerul Justiției, erau, la fel, trei variante: deputații Ioan Cupșa și Gabriel Andronache și președintele PNL Sector 5, Cristian Băcanu. Cele mai mari șanse le-ar avea în prezent deputatul Ioan Cupșa, în timp ce Gabriel Andronache ar putea fi numit secretar general al Guvernului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

///

Acum 2 ani

Ha, ha, ha! Eram sigur ca o sa va dati cu stangu-n dreptu si ca pana la 9 noiembrie n-o sa avem guvern!
Raspunde

electoratul pacalit

Acum 2 ani

O sa se certe ca chiorii si o sa faca un guvern mai slab decat al dnei Viorica!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus