Luni,
27.09.2021
Parțial Noros
Acum
10°C

Taxa de poluare revine în București. Sunt vizate toate mașinile sub Euro 5

Taxa de poluare revine în București. Sunt vizate toate mașinile sub Euro 5

Consiliul General al Municipiului Bucureşti va discuta săptămâna viitoare, modificările aduse proiectului Oxigen, prin care sunt introduse viniete pentru toate maşinile sub Euro 5. Dacă inițial s-a dorit introducerea taxei doar pentru mașinile înmatriculate în alte județe, de această dată, taxa va fi universală. În plus, inițial se propunea plata vinietei doar de către maşinile cu standard de poluare Euro 3. Acum, maşinile sub Euro 5, indiferent de oraşul unde sunt înmatriculate, trebuie să plătească o vinieta Oxigen pentru a putea circulă în Bucureşti, iar cele sub Euro 3 nu mai au voie deloc în centrul oraşului, potrivit ultimelor modificări aduse de primarul Gabriela Firea proiectului care vizează introducerea unei viniete de acces în Capitală, informează Adevărul.ro.

Pentru maşinile sub Euro 3 vinieta va fi de 15 lei pe zi, iar pentru cele Euro 3 şi 4 - 5 lei pe zi. Dacă va fi aprobată de Consiliul General, taxa ar urmă să fie aplicată de la 1 ianuarie 2020. În caz de neplată, amenzile sunt cuprinse între 1.500 la 2.000 de lei, putând fi aplicate atât de poliţişti şi poliţişti locali, cât şi de ”împuterniciţi ai primarului general”, iar banii vor ajunge la Primăria București.

Foto: capital.ro

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Valentina Pornel

Acum 1 an

Foarte bine, cazanele tdi rebuie sa dispara!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Trecatot

Acum 1 an

Propun taxa de vama la Turnu Spart, vechea vama cu Tegatul, pentru intrare in Ardeal!
Raspunde

Un PSDist mandru

Acum 1 an

Nu i rau, si o punem pe nevasta-ta taxatoare. Sau te referi la pateul Ardeal ?
Raspunde

uaskinski aiurel

Acum 1 an

Evident, o alta mare prostie ce ne ocupa timpul. Discriminatoriu, ca si toate taxele de poluare platite ca mai apoi sa fie recuperate. Incasam astazi, rezolvam ceva probleme de moment si cand trebuie sa dam banii inapoi, creeam alte probleme....pe care trebuie sa le rezolve altii. O alta solutie de finantare pentru primarie, rambursabila. Tot inainte !
Raspunde

Cetatean

Acum 1 an

Dar de plantat pomi, amenajare spatii verzi pe cand, asa mai reducem noxele.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus