Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

5 000 de lei amendă pentru tăierea unui copac. Au plecat la furat cu mașina, fără a avea permis

5 000 de lei amendă pentru tăierea unui copac. Au plecat la furat cu mașina, fără a avea permis

Doi tineri au fost amendați joi, 17 octombrie, după ce au fost prinși că au tăiat ilegal un arbore de esență carpen.  Polițiștii au stabilit faptul că autoturismul folosit pentru transportul lemnului a fost condus de un tânăr de 21 de ani care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.

La data de 17 octombrie, un angajat al O.S. Dealul Sibiului a sesizat Secția nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr cu privire la faptul că din pădurea pe care o administrează situată pe raza localității Vurpăr a fost tăiat fără drept material lemnos. Totodată, a precizat că autovehiculul în care se află materialul lemnos tăiat se află în dreptul unui imobil din Vurpăr.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr care, în urma investigațiilor efectuate, au stabilit faptul că doi bărbați, în vârstă de 18 și 21 de ani, ambii din Vurpăr, s-au deplasat cu autoturismul în extravilanul localității Vurpăr, iar de pe domeniul administrat de O.S. Dealul Sibiului au tăiat fără drept și fără a deține documente justificative un arbore de esență carpen, transmit reprezentanții IPJ Sibiu printr-un comunicat de presă.

Totodată, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul a fost condus de tânărul de 21 de ani fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.

Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 5000 lei, respectiv 4000 de lei pentru transport de material lemnos fără aviz de însoțire, respectiv tăiere fără drept de material lemnos, potrivit Legii nr 171/2010.

Cercetările sunt continuate și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autoturism fără a deține permis de conducere.

foto arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus