Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Cum vrea ULBS să atragă tinerii la studii: 320 de planuri de afaceri pe axa Sibiu-Timișoara

Cum vrea ULBS să atragă tinerii la studii: 320 de planuri de afaceri pe axa Sibiu-Timișoara

Universitatea de Vest din Timișoara în parteneriat cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu derulează în perioada 24 iunie 2019 – 23 iunie 2021 proiectul „Acces şi echitate în universităţi. Demersuri antreprenoriale inovatoare pentru studenţi şi cadre didactice”. Cele două instituții vor astfel să convingă tinerii să se pregătească pentru studii de licență și la pune la dispoziție ocazia de a se familiariza cu viața de student, dar și de a crea proprii planuri de afaceri.

Potrivit administrației ULBS, obiectivul general al proiectului vizează creşterea calităţii, eficienţei şi accesului la învăţământul superior, în corelare cu nevoile pieţei muncii din sectoarele economice, prin dezvoltarea unui program integrat de oferte educaţionale inovative şi atractive, resurse de învăţare moderne şi flexibile, perfecţionarea personalului didactic şi susţinerea studenţilor proveniţi din grupuri vulnerabile. Pentru acest proiect ULBS și UVT au la dispoziție peste 6,6 milioane lei, fiind finanțat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, Componenta Bursă Student Antreprenor – Măsură activă pentru creşterea participării studenţilor din categorii vulnerabile la programe de studii de licenţă – Regiuni mai puţin dezvoltate.

Principalele beneficii oferite de acest proiect constau în:

- 445 studenți, dintre care 320 studenți care provin din grupuri vulnerabile, participanți la servicii de consiliere profesională și orientare în carieră - stimulente în sumă forfetară lunară în valoare de maxim 300 de lei/lună, pe parcursul ultimelor 3 semestre de studii la licenţă pentru 320 de studenţi din cele două universităţi partenere - perfecţionarea a 80 de cadre didactice din cele două universităţi prin parcurgerea unui program de formare dedicat personalului didactic universitar - stagii naționale de schimb de bune practici pentru 20 cadre didactice - sesiuni de tutoriat pentru 200 de studenţi - consiliere academică (individuală şi de grup) pentru studenţi - participarea studenţilor la ofertele de studii Competenţe avansate de antreprenoriat, Justiție enviromentală și Starea de bine la locul de muncă - 320 planuri de afaceri/sustenabilitate poststudii în domeniul studiilor de licență realizate de beneficiari ai burselor student antreprenor - 800 de elevi participanți în campanii de conștientizare”Prețuiește educația” - 100 de elevi participanți în două școli de vară
De avantajele acestui proiect pot beneficia studenţi din învăţământul terţiar universitar, în special cei care provin din grupuri vulnerabile, cu accent pe populaţia romă, cei din mediul rural şi studenţi netradiţionali, precum și personal didactic din învăţământul superior şi personal implicat în dezvoltarea de programe de studii din învăţământul terţiar universitar. De asemenea, sunt vizați și elevi de liceu din judeţele regiunii Vest, Centru și Sud-Vest.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus