40 de cazuri noi de paralizie cerebrală ajung, în medie, pe lună, la Secția de Recuperare pentru Copii, din cadrul Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda”. Pentru părinții acestor micuți Asociația Copil Unicat a creat un proiect.
Momentul în care familia află diagnosticul copilului este unul bulversant, spun reprezentanții Asociației Copil Unicat. Mai mult decât atât, deși trece o perioadă de timp de la acest moment, părinții găsesc de prea puține ori destule informații care să îi ajute. Tocmai de aceea, asociația a creat un proiect prin care oferă sprijin în mod gratuit familiilor.
„Oferim gratuit suport moral și sprijin din partea altor părinți: părinții nu sunt singuri și îi invităm să facă parte din comunitatea noastră. De asemenea, le stăm la dispoziție cu informații legale și despre drepturile copiilor: certificat de handicap, CES, prelungire concediu de creștere a copilului, precum și cu variante de tratament și informații despre cum pot beneficia de el: finanțare tratament, recuperare, opțiuni de credit”, spun reprezentanții asociației.

Proiectul este dedicat părinților ai căror copii sunt diagnosticați cu paralizie cerebrală în Sibiu. Mai multe detalii puteți găsi în postarea de mai jos:
Proiectul Asociației Copil Unicat se desfășoară până în data de 4 noiembrie, la Secția de Recuperare pentru Copii, din cadrul Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda” din Sibiu.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Gheorghe Preda , Asociației Copil Unicat , Proiectul Asociației Copil Uni , Asociația Copil Unicat
Vizualizari: 1077
Ultimele comentarii
Acum 5 ore
Rob
Acum 6 ore
Barosanu
Acum 6 ore
Emil
Acum 6 ore
Nobody
Acum 6 ore
D.M.