Luni,
28.04.2025
Partial Noros
Acum
19°C

Consiliere gratuită pentru părinții copiilor cu paralizie cerebrală, la Sibiu

Consiliere gratuită pentru părinții copiilor cu paralizie cerebrală, la Sibiu

40 de cazuri noi de paralizie cerebrală ajung, în medie, pe lună, la Secția de Recuperare pentru Copii, din cadrul Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda”. Pentru părinții acestor micuți Asociația Copil Unicat a creat un proiect.

Momentul în care familia află diagnosticul copilului este unul bulversant, spun reprezentanții Asociației Copil Unicat. Mai mult decât atât, deși trece o perioadă de timp de la acest moment, părinții găsesc de prea puține ori destule informații care să îi ajute. Tocmai de aceea, asociația a creat un proiect prin care oferă sprijin în mod gratuit familiilor.

„Oferim gratuit suport moral și sprijin din partea altor părinți: părinții nu sunt singuri și îi invităm să facă parte din comunitatea noastră. De asemenea, le stăm la dispoziție cu informații legale și despre drepturile copiilor: certificat de handicap, CES, prelungire concediu de creștere a copilului, precum și cu variante de tratament și informații despre cum pot beneficia de el: finanțare tratament, recuperare, opțiuni de credit”, spun reprezentanții asociației.
74273705_2453628811581756_5364249414938394624_n

Proiectul este dedicat părinților ai căror copii sunt diagnosticați cu paralizie cerebrală în Sibiu. Mai multe detalii puteți găsi în postarea de mai jos:

Proiectul Asociației Copil Unicat se desfășoară până în data de 4 noiembrie, la Secția de Recuperare pentru Copii, din cadrul Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda” din Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Ion_la Teatru

Acum 5 ani

oare care e cauza acestor paralizii la nivel cerebral? Niciun medic nu raspunde? Poate Vac****?
Raspunde

Daniela negoesu

Acum 5 ani

Un copil născut sănătos, se îmbolnăvește la câteva luni de la vaccinul de 1an.medici neurogi de la spitalul 9 ii pun la 1,7 ani diagnosticul lisencefalie grd 1.la 19 ani un doctor cinstit spune ca toată problema este de la vaccinul de 1 an. Ce fac cu copiii noștri? Ce urmăresc?
Raspunde

h

Acum 5 ani

Comentariul anterior este o forma bruta acesta este comentariul corect: Vaccinurile sunt necesare, statele trebuie sa aplice programe de vaccinare a populatiei, problema este ca in ultimul timp ele au devenit tot mai toxice iar doctorii nu dau atentie starii de sanatate a celui vaccinat. Acum multi ani un profesor imi spunea ca la nivel mondial se stie ca statistic vaccinurile au o rata mica (parca 2%) de esec. Ce nu inteleg eu este de ce doctorii nu stiu/recunosc acest fapt. Daca la nivel oficial acest aspect ar fi recunoscut atunci ar fi primul pas spre a rezolva o problema. Nu sunt medic dar stiu ca atunci cand se face un vaccin (oricare) subiectul trebuie sa fie perfect sanatos. Cea mai mica raceala, febrilitate poate duce la rezultate dezastruoase. Nu mai vorbesc de infectii, probleme ascunse. Am aflat acest lucru pe pielea mea (de fapt a copilului). Copil perfect sanatos, fara nici o problema pana la 2.5 ani, la doua saptamani dupa Di-Te-Per incepe sa faca tot felul de convulsii, totul culminand chiar cu coma de 4 ore. Problema a fost ca inainte de vaccin copilul fusese foarte usor racit (ii curgea putin nasul) si avea o subfebrilitate de 37 grade. Aici a fost greseala doctorului (si a noastra, ca parinti tineri si nestiutori in acel moment), vaccinul ar fi trebuit amanat. Doar Divinitatea/norocul, faptul ca a fost copilul foarte puternic si un doctor extraordinar si cu multa experienta din Bucuresti ne-au ajutat ca la varsta de 5 ani sa rezolvam problema. In concluzie o recomandare pentru toti parintii: Nu acceptati un vaccin fara o minima evaluare, eventual chiar o investigatie anterioara (un minim set de analize) a sanatatii copilului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus