Marţi,
18.01.2022
Innorat
Acum
0°C

Festivalul Internațional de Poezie la Sibiu: „Poezia este un anticorp în organismul social”

Festivalul Internațional de Poezie la Sibiu: „Poezia este un anticorp în organismul social”

Festivalul Internațional de Poezie „Poets in Transylvania” va aduce în Sibiu poeți din 16 țări, care vor citi în 14 limbi. Festivalul va avea deschiderea joi la Muzeul ASTRA din Piața Mică, programul va continua până sâmbătă seara cu evenimente speciale dedicate poeziei mondiale și Românești.

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Poezie „Poets in Transylvania” va debuta joi, 24 octombrie de la ora 18:00 la Muzeul ASTRA din Piața Mică. La ediția a șasea vor participa poeți din 16 țări care vor citi în 14 limbi, căutând frumusețea.

În cadrul festivalului vor fi organizate mai multe evenimente, pe lângă lecturile „clasice” sunt alte trei evenimente speciale. Revista „Poesis Internațional” va avea lansarea vineri, 25 octombrie de la ora 18:00 la Librăria Humanitas în prezența redactorului-șef Claudiu Komartin. „Poesis Internațional” este revista liant între poezia românească și cea internațională, care reușește să pună în context mondial liricul național. În cadrul lansări se vor dezvolta discuții despre utilitatea branșării poeziei din România la piața mondială, cu toate beneficiile și dezavantajele ei.

Evenimentele continuă sâmbătă, 26 octombrie la Librăria Humanitas în compania poeziei. În prima partea a zilei, ora 12:00, publicul sibian este invitat la câteva ore de lectură, iar de la ora 18:00 este organizată o dezbatere cu tematica – poezia în context social. Luând în considerare prezența poeților din contexte sociale diferite, precum Turcia, Israel, Belgia, Anglia, Olanda, Armenia sau Republica Moldova, discuția va atinge punctele sensibile alte sistemului din care aparțin. Discuția se preconizează interesantă, scopul fiind de a înțelege modul în care poezia reacționează în societate.

„Poezia este un anticorp în organismul social. Poeții din țări precum Elveția sau Suedia au probleme subtile față de altele precum Turcia”, spune poetul sibian, Radu Vancu.
Poeții se vor deplasa la zidul lui Perjovschi, unde artistul a pregătit un spațiu dedicat lor. Ei vor inscripționa mesaje pentru a sublinia importanța poeziei ca mesaj social.

Program integral

Joi, 24 octombrie – ora 18:00 – Muzeul ASTRA, Piața Mică - deschidere

Vineri, 25 octombrie – ora 18:00 – Librăria Humanitas – lansare „Poesis Internațional”

Sâmbătă, 26 octombrie – ora 12:00 – Librăria Humanitas - lectură

Sâmbătă, 26 octombrie – ora 18:00 – Librăria Humanitas – dezbatere despre poezia în context social

Organizat de Muzeul ASTRA & Revista Transilvania, festivalul e co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală - și sprijinit de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

un om de bine

Acum 2 ani

Radule, mai bine iti sade printre poeti decat printre voyeurii din fata pesedeului!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus