Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Prim-ministrul Japoniei a lăudat Sibiul în discuția cu președintele Klaus Iohannis

Prim-ministrul Japoniei a lăudat Sibiul în discuția cu președintele Klaus Iohannis

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a fost menționat ca exemplu de bună practică în cadrul discuțiilor purtate de către Klaus Iohannis, Președintele României și Prim-ministrul Japoniei, Shinzō Abe. Festivalul are o colaborare amplă cu Japonia prin Programul de Voluntariat, care a adus în Sibiu peste 200 de voluntari japonezi.

Klaus Iohannis s-a aflat în Japonia, cu ocazia ceremoniei de întronare a Majestății Sale Împăratul Naruhito al Japoniei, și a avut o întrevedere cu premierul. În cadrul acesteia, cei doi oficiali au discutat despre Parteneriatului Strategic dintre cele două state, în multiplele sale dimensiuni socio-economice. În egală măsură a fost amintită dorința celor două țări de strângere a cooperării în domeniul cultural, fiind evocată cooperarea excelentă ocazionată de Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și proiectele subsecvente de colaborare.

Furtuna Furtuna

Festivalul International de Teatru de la Sibiu are un amplu parteneriat cu Japonia prin Programul de Voluntariat, care în 12 ani a adus peste 200 de voluntari japonezi, care au putut observa și învăța toate aspectele ce țin de organizarea unui eveniment atât de amplu.  De asemenea, Japonia este prezentă în fiecare an la FITS prin companii și artiști dintre cei mai respectați, inclusiv la nivel mondial. În acest an, de exemplu, spectatorii s-au bucurat să-i aplaude pe artiștii de la Yamamoto Noh Theater, Haiyuza Theatre Company sau Matsumoto Performing Arts Centre. Actorii Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu au colaborat cu regizorii niponi Kazuyoshi Kushida și Masahiro Yasuda, în realizarea a două producții, „Fantoma e aici” și „O poveste japoneză”. În repertoriul naționalului sibian, una dintre cele mai noi producții semnate de Silviu Purcărete, multipremiată la Gala Premiilor UNITER din acest an pentru Cea mai bună actriță în rol principal, Cea mai bună scenografie și Cel mai bun spectacol, „Povestea prințesei deocheate”, are la bază un scenariu inspirat din Sakura Hime Azuma Bunshô, de Tsuruya Nanboku al IV-lea.

Dragoste in vremea revolutiei Dragoste in vremea revolutiei

Pe Aleea Celebrităților, proiect din cadrul FITS, trecătorii pot admira și stelele ce poartă numele unor personalități complexe din lumea artistică a Japoniei, precum Nakamura Kanzaburo al XVIII-lea, Kazuyoshi Kushida și Hideki Noda.

Constantin Chiriac, actor și director al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și Președinte al FITS a fost decorat în 2019 de către Guvernul Japoniei cu „Ordinul Soarelui Răsare”, decorație conferită pentru contribuția adusă la promovarea culturii japoneze în România și a schimburilor în domeniul artistic dintre Japonia și România.

Ediția cu numărul 27 a FITS are loc în perioada 12-21 iunie 2020.

Povestea printesei deocheate Povestea printesei deocheate

Sursa foto principal: caleaeuropeana.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Avind in vedere faptul ca niciun ''citit'' sibian(dl Vancu o fi in concediu!) nu s-a invrednicit cu un amarit de comentariu incerc ,nu dau cu paru' : -Köszönöm,herr President !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus