Marţi,
07.12.2021
Ceata
Acum
0°C

Restaurantele KFC vor servi doar băuturi îmbuteliate în urma controalelor ANPC

Restaurantele KFC vor servi doar băuturi îmbuteliate în urma controalelor ANPC

Restaurantele KFC din toată ţara vor servi doar băuturi îmbuteliate, după ce Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a decis sistarea temporară a utilizării dozatoarelor în restaurantele KFC, arată Sphera Franchise Group, compania care operează brandul KFC, într-o informare transmisă joi Bursei de la Bucureşti și citată de Agerpres.

"Am decis să servim doar băuturi îmbuteliate în toate restaurantele noastre KFC din ţară, ca urmare a deciziei ANPC de a dispune sistarea temporară a utilizării dozatoarelor în restaurantele KFC, motivând faptul că suntem producători de băuturi răcoritoare, ceea ce ar impune o autorizare", arată sursa citată.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a informat compania care operează brand-ul KFC cu privire la rezultatele unor controale efectuate într-o serie de restaurante KFC. Rezultatele se referă, în principiu, la două aspecte - pe de o parte, bacterii găsite în câteva maşini de gheaţă şi, pe de altă parte, presupusa utilizare fără a deţine autorizare a dozatoarelor de băuturi carbogazoase şi a maşinilor de gheaţă.

"Imediat ce controalele au fost iniţiate, am demarat o verificare internă pentru a determina cauzele tehnice sau de altă natură care ar fi putut genera aceste situaţii izolate. Până la finalizarea verificării interne, am decis să oprim utilizarea tuturor maşinilor de gheaţă şi, în general, utilizarea gheţii în toate restaurantele KFC, în linie cu principiile noastre de prevenire. Sphera Franchise Group plasează siguranţa consumatorului în topul priorităţilor sale şi aplică proceduri stricte, incluzând, printre altele, inspecţii zilnice şi săptămânale ale tuturor maşinilor de gheaţă, testări de rutină a calităţii gheţii şi teste periodice independente. Restaurantele KFC din ţară adera la proceduri standard de siguranţă alimentară bazate pe principiile HACCP (Analiza pericolelor şi punctelor critice de control), care necesită analize riguroase de risc în punctele critice de control", precizează compania.

Potrivit sursei citate, restaurantele KFC din România comercializează băuturi care sunt pregătite pentru consum imediat, folosind materii prime furnizate de o terţă parte, această activitate neîncadrându-se la categoria de producere a băuturilor. Pentru prepararea băuturilor sunt utilizate echipamentele puse la dispoziţie de furnizor, cu titlu de comodat, cu un sistem de dozaj presetat, verificat periodic de către furnizorul respectiv. Acest sistem este unul implementat in industria alimentară din întreaga lume, arată Sphera Franchise Group.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au descoperit bacteria Clostridium, bacterii coliforme şi enterococi în gheaţa produsă de KFC iar utilizarea aparatelor de producere a gheţii în care s-au descoperit bacteriile a fost interzisă, a declarat marţi directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel.

Comentarii

4 comentarii

consumator

Acum 2 ani

Era cazu, la cum curgra sucul din dozator, o parte color.suc. O parte alba.apa. Se simtra la gust era diluat mult
Raspunde

Gogu ingineru'

Acum 2 ani

Gresit. Asa trag multi concluzia cand merg la KFC sau Mc si vad cum curge sucul la dozator. Am auzit de atatea ori asta prin jurul meu cand stateam la coada de m-am plictisit. Dozatoarele respective au un principiu foarte simplu de functionare pe care l-ai putea intelege daca ti-ai pune putin mintea inainte sa tragi concluzii. Ele folosesc aceleasi ingrediente ca si Coca Cola: o baza de substante care dau gustul si care se dilueaza in apa carbogazoasa. Motivul pentru care vezi tu ca sucul curge "o parte color, o parte apa" este pentru ca dozatorul face amestecul direct in pahar si dozeaza pe rand cantitatea de substante de baza (un concentrat pe care nu ai putea sa il bei fara apa minerala) si apa minerala, alternativ. Astfel creeaza o concentratie pe care o gasesti exact la fel si in sticla de Cola pe care o cumperi gata amestecata de la magazin. Hai sa gandim putin inainte sa tragem concluzii. Spor in toate!
Raspunde

dan

Acum 2 ani

Au scos servetelele umede si au pus pai din hartie pt a reduce poluarea, si acum pun o sticla la fiecare meniu.
Raspunde

McD

Acum 2 ani

Degeaba, daca si companiile mari fura in Romania apoi ce sa mai vorbim de cele mai mici...avem tara cea mai bogata din lume pentru ca toata lumea fura si inca nu am ajuns la fundul sacului!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus