Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

După isteria prețului la combustibil, urmează cea la ulei. Șeful ANPC: nu goliţi rafturile magazinelor!

După isteria prețului la combustibil, urmează cea la ulei. Șeful ANPC: nu goliţi rafturile magazinelor!

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, recomandă consumatorilor să limiteze achiziţia de ulei doar la strictul necesar, fără să golească rafturile magazinelor, în condiţiile în care în aceste zile au fost văzute acţiuni menite "să iasă din sfera umanului", respectiv comenzi online şi de 1.000 de litri de ulei.

Citește și Ministrul Agriculturii: avem suficiente stocuri de ulei, astfel încât să nu apară niciun fel de dezechilibru

"Asistăm în aceste zile la acţiuni sau atitudini menite să iasă din sfera umanului şi aici mă refer la umplerea cărucioarelor cu ulei sau alt produs sau la comenzi fie şi online de 1,000 de litri, făcând astfel imposibila achiziţionarea unei unităţi de către omul de lângă noi. Limitaţi achiziţia doar la strictul necesar şi nu goliţi rafturile magazinelor, dacă produsul nu va este absolut necesar! Hârtia igienica din perioada pandemiei, benzina din pungi, tomberoane sau cărucioarele de ulei nu îndreaptă lucrurile spre achiziţii echilibrate şi consum responsabil. Solidaritate, umanitate şi nu în ultimul rând responsabilitate. Am în casă o singură sticlă de ulei desfăcută şi îmi ajunge, atunci când se va termina voi cumpăra o alta... atât!", a scris sâmbătă, pe Facebook, Paul Anghel, potrivit Agerpres.

Isteria uleiului urmează după cea a carburantului, când, miercuri seara, benzinăriile din toată ţara au fost asaltate de şoferi, speriaţi că preţul carburanţilor va depăşi 10 lei pe litru, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public, traficul fiind dat peste cap din cauza cozilor imense de maşini.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Dragos

Acum 2 ani

Argumentele logice dau rezultate doar de la un nivel al IQ-ului personal. Cei ce nu ating acel nivel minim, au tot dreptul sa cumpere ulei de toți banii - chiar dacă acțiunea lor iese din sfera umanului
Raspunde

Ady2000

Acum 2 ani

Luati tot, romani. Nu uitati de hartie igienica !
Raspunde

Kokos

Acum 2 ani

Dupa ce golesc rafturile , bezmeticii vor cauta pe google "cum sa returnez uleiul" asa cum au cautat "cum sa returnez benzina"!
Raspunde

Chimistul

Acum 2 ani

Elixirul vieții veșnice, fără nevoia de a gândi vreodată: ulei de floarea soarelui amestecat cu motorina de beamveu, condimentat cu pastile de iod, filtrat prin hârtie igienica. Se consuma minim 2 litri/zi.
Raspunde

POPA

Acum 2 ani

Vechea logica a dieselistilor ,cand uleiul e mai ieftin ca motorina,foloseste-l....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus