Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
12°C

Ce facem în weekend? Urmărim filme nordice și învățăm să fim acrobați

Ce facem în weekend? Urmărim filme nordice și învățăm să fim acrobați

Weekend-ul acesta ne bucurăm încă de căldură, așa că plimbările în aer liber și excursiile pe biciclete sunt binevenite. Totodată, avem un festival de filme din țări nordice și un târg de produse handmade. 

Vineri, 25 octombrie 2019

Cea mai bună pizza din centrul orașului se găsește la Pizza by Tango. Nimic nu merge mai bine cu o seară faină de vineri decât o pizza delicioasă, preparată cu ingrediente italienești.

În sediul Muzeului ASTRA din Piața Mică se desfășoară zilele acestea „Poets in Transylvania”, ediția a VII-a. Sunt prezenți poeți, din 16 țări, care scriu poezie în 14 limbi. Poemele vor fi citite în limba originală - traducerile în engleză și în română vor fi proiectate pe ecran & vor fi disponibile în antologia Festivalului. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

767

În perioada 25 – 27 octombrie 2019, la Sala Mare a Teatrului Național „Radu Stanca" Sibiu va avea loc prima ediție, din afara Bucureștiului, a Festivalului de Film Nordic (Nordic Film Festival), eveniment care le va aduce cinefililor din Sibiu o selecție a celor mai bune cinci lungmetraje, dar și o compilație de scurtmetraje, din toate cele cinci țări nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia, producții premiate la festivaluri importante de profil din lume. Toate proiecțiile vor fi subtitrate atât în limba română cât și în limba engleză. Bilete pentru proiecțiile din cadrul Nordic Film Festival pot fi cumpărate de pe site-ul oficial al TNRS. Detalii găsiți în articolul de mai jos:

http://www.turnulsfatului.ro/2019/10/21/nordic-film-festival-incepe-vineri-la-teatrul-national-radu-stanca-sibiu/

Spectacolul „Frankenstein: Creatura lui Mary”, în regia lui Diego Aramburo, este pus în scenă diseară, de la ora 18:00, la Teatrul GONG. Îi vom regăsi în distribuția spectacolului pe Barbara Crișan, Raluca Pavel, Alexandra Șerban, Anton Balint și Claudiu Urse. Mai multe detalii puteți găsi pe evenimentul creat pe Facebook.

frankenstein-macheta

De la ora 19:00, 3 SUD EST reaprinde „Focul” în sufletul tău, direct de pe scena Oldies Pub, într-un concert plin de „Emoții”. Accesul se face după ora 19:00!

3se

Sâmbătă, 26 octombrie 2019

La atelierul de meșterilit de la Teatrul GONG, micuții vor învăța weekend-ul acesta cum să creeze o oglindă magică. Dovleceii, pisicile, monstruleții, zombie și vrăjitoarele îi vor ajuta să aibă o cameră mai frumoasă.

Coordonator: Aurelia Călinescu

durata: 1h 30 min.

preț bilet: 14 lei

ora 10:00 - ateliere recomandate copiilor cu vârsta între 4-6 ani

ora 12:00 - ateliere recomandate copiilor cu vârsta între 7-10 ani

931

Tot la Teatrul GONG, de la ora 11:00, copiii sunt așteptați la spectacolul „Sarea-n bucate”, după Petre Ispirescu, o adaptare de Florin Grigoraş. În distribuție vor fi Monica Baldea și Mihaela Grigoraș. Spectacolul are o durată de 45 minute, iar preţul unui bilet este 9 lei (tarif unic).

928

Partner acrobatics, o disciplină din circ care îmbină elemente de acrobație, gimnastică și yoga, îi invită pe parteneri să învețe ce înseamnă echilibrul și forța și să câștige încredere unii în ceilalți. Dacă este prima dată când încercați activitățile Școlii de circ Alandala, primul curs este gratuit!

Înscrieri la 0734-368-819 sau alandalacircusproject@gmail.com.

720

Un concert pentru pian și orchestră în primă audiție va marca o seară de sâmbătă specială, pe 26 octombrie, dedicată memoriei soldaților români căzuți pe frontul de Est în timpul celui de al Doilea Război Mondial.

Lucrarea compusă de Sebastian Androne-Nakanishi va fi interpretată de pianistul Andrei Petrache și Ansamblul Musica Ricercata dirijat de Gabriel Bebeșelea. Programul va fi completat cu lucrări din perioada barocă, dar și cu o expoziție tematică din colecția bibliotecii.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, prin înscriere la adresa rezervari.ucimr@gmail.com

836

Ziua Necunoștinței revine la Sibiu, la Oldies Pub pe 26 octombrie. Biletele costă 27 ron dacă sunt cumpărate în avans din rețeaua iaBilet (magazinele Flanco, Diverta sau Cărturești) și online pe www.sublime.ro sau 35 ron în seara spectacolului, la intrare.

Duminică, 27 octombrie 2019

În cea de-a cincea „Oră de lectură“, duminică, 27 octombrie, de la ora 15:00, vom asculta, în lectura lui Lerida Buchholtzer și a lui Cătălin Neghină de la Teatrul Național „Radu Stanca“, „Regele Ugu“, de Adam Stower apărut la Humanitas Junior.

ANDI FIRICEL e pe fugă. Trebuie să scape de MICHI ÎNHĂŢĂU şi tovarăşul lui de rele, TEO P. RICULOSU! Unde să se ascundă? În pădurea din apropiere, dă peste cea mai nemaipomenită căsuţă în copac, dotată cu capcane Clantztrank 5000, săgeţi licuricioase, bombe cu urzici şi câte şi mai câte!

Acolo stăpânesc misteriosul şi haiosul REGE UGU şi HERBERT, wombatul lui credincios. ANDI şi UGU îşi unesc forţele împotriva lui Michi Înhăţău şi a bandei sale de bătăuşi, iar ce urmează e cea mai tare aventură care s-a petrecut vreodată într-o vacanţă de vară!

Evenimentul este gratuit. Înscrieri pe sibiu@humanitas.ro

555

Nu uitați să dați o geană și prin Piața Mică, unde are loc un târg handmade. Intitulat „Tradiție și Modernitate”, evenimentul găzduiește artizani din toată România, pregătiți cu produse variate, de la miere până la tablouri cu peisaje din Sibiu, de la dulciuri până la blănuri de iarnă și chiar săpunuri cu miros de usturoi.

 

http://www.turnulsfatului.ro/2019/10/25/bijuterii-facute-la-imprimanta-3d-sapun-cu-miros-de-usturoi-sau-maturi-bun-venit-la-targul-din-piata-mica/?fbclid=IwAR3jWQDOAyQP2e4Nd36TOFP9zqrEg6IX3SOjgZQEdZ7MHFcxqiOE5f-3pYQ

Filmele care rulează la Centrul Cultural Ion Besoiu sunt disponibile pe pagina de facebook a instituției, în timp ce programul Cinematografului ARTA poate fi consultat mai jos.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus