Luni,
01.06.2020
Ploi Scurte
Acum
11°C

Sibienii au făcut 87.000 de ore de sport, în doar nouă luni

25 Octombrie 2019 08:39

Sibienii au făcut 87.000 de ore de sport, în doar nouă luni

Un studiu realizat de o rețea națională dedicată celor care vor să mențină un stil de viață cu mult sport și care sunt angajați în companii a relevat faptul că sibienii au făcut nu mai puțin de 87.000 de ore de sport în 2019, de la începutul anului și până prezent.

Rețeaua 7card, creată de compania Benefit Seven, reprezintă un concept de abonamente unice cu acces concomitent la mai multe săli de sport și wellness. Aceasta există și în Sibiu și le-a permis creatorilor ei să facă un mic studiu, pe anul 2019, din care a reieșit că aproape 4.000 de angajați din județul nostru, abonați ai rețelei prin companiile la care sunt angajați, au făcut sport în mod constant.

„Au făcut în primele nouă luni ale acestui an 87.000 de ore de mișcare, echivalentul a 3.625 de zile sau a zece ani și au ars 44 de milioane de calorii”, se arată în studiu.
În Sibiu, angajații au acces la 15 centre sportive, reprezentând aproximativ 75% din numărul total de centre sportive și de relaxare din oraș. Astfel, cei care beneficiază de abonament pot să aleagă să meargă în fiecare zi a săptămânii la o altă sală, să practice un altfel de sport și să învețe lucruri noi.

Cercetarea arată că sibienii preferă să meargă la sport după orele de lucru, între 18:00 și 19:00, iar sâmbăta merg în intervalul orar 9:00-11:00.

Tinerele sunt cele mai active

Potrivit studiului, cei mai activi abonați sunt reprezentați de femei, în proporție de 61%, în timp ce bărbații reprezintă doar 39% din numărul total al abonamentelor emise de rețeaua națională, către companiile sibiene. În ceea ce privește vârsta medie, la Sibiu se remarcă tinerele de +/- 27 de ani.

„Având în vedere numărul ridicat de angajate-femei care practică sport în rețeaua 7card, activitățile sportive cele mai populare sunt aerobicul, fitness-ul și dansurile. Squash-ul, artele marțiale ori pilates încep să fie din ce în ce mai populare în rândul abonaților din Sibiu. În ceea ce privește domeniile de activitate, angajații din industria Automotive&Componente,  Consultanță&Servicii Profesionale, Software&Services, din industria bunurilor de capital și domeniul Outsourcing sunt cei mai activi practicanți ai unui sport”, declară Andrei Crețu, co-fondator 7card.
Sibienii sunt exploratori

Studiul împarte abonații în trei categorii, respectiv exploratorii (cei care au încercat cele mai multe activități de relaxare&sport), prietenoșii (cei care au avut cei mai mulți prieteni cărora le-au oferit acces la 7card) și plimbăreții (cei care au făcut mai multă mișcare în alte orașe decât cel de reședință). Sibienii se încadrează în categoria exploratori, preferând orice activitate sportivă nouă care apare în sălile de sport sau agrement din oraș.

 

Foto: arhiva TS

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Social
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus