Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Poliția Română oferă sfaturi pentru siguranța on-line: „ Ai auzit de boți?”

Poliția Română oferă sfaturi pentru siguranța on-line: „ Ai auzit de boți?”

Poliția Română a făcut un anunț important pe Facebook despre ce înseamnă siguranța on-line. Poliția ne îndeamnă să fim mai atenți la rețele de socializare și boți, care ne fac să accesăm link-uri de unde sunt furate datele personale.

Octombrie este luna europeană a securității cibernetice, iar îndemnul poliției este siguranța on-line. Boții sunt conturi false care scriu mesaje și apoi te îndeamnă să accesezi anumite link-uri prin care fură datele personale, trimit viruși sau alte tipuri de atacuri cibernetice. „Ar trebui să ți se aprindă un beculeț atunci când ești contactat de pe un profil cu fotografii atrăgătoare și primești cereri de a accesa linkuri”, scrie pe pagina poliției.

De asemenea, în spatele unui profil atrăgător poate fi o altă persoană care să propună o sesiune pe webcam. Situația poate escalada rapid în acest caz. Deși poate părea o persoană reală la capătul firului, există posibilitatea ca ceea ce apare pe ecran să fie o înregistrare. Personaele din spatele ecranului pot să captureze imagini compromițătoare ca mai apoi să ceară o sumă de bani pentru a nu publica imaginile.

„Cât despre replica magică: fii tu însuți...și între timp ieși din casă și încearcă să devii cea mai bună versiune a ta”, încheie postarea de pe Facebook.

sursa foto principal: marketingland.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1293

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus