Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Lider sindical, despre demisiile șoferilor de la Aeroportul Sibiu: Nivelul de salarizare e scăzut pentru toți. E nevoie de dezvoltarea instituției

Lider sindical, despre demisiile șoferilor de la Aeroportul Sibiu: Nivelul de salarizare e scăzut pentru toți. E nevoie de dezvoltarea instituției

De la Aeroportul Internațional Sibiu și-au dat demisia 16 șoferi, nu 11, așa cum a anunțat instituția într-un comunicat de presă - lucru confirmat de viceliderul Sindicatului Liber Independent al Aeroportului Sibiu, Claudiu Solomon, dar și de pagina privind posturile vacante de pe site-ul aeroportului. Deși acțiunea șoferilor a fost independentă de mișcarea sindicală, Solomon spune că aeroportul sibian se confruntă cu o fluctuație mare de personal, pentru că situația salarizării nemulțumește toate categoriile de angajați, nu numai șoferii.

Viceliderul SLIAS mai spune că managementul instituției, împreună cu Consiliul Județean, trebuie „să găsească cele mai bune soluții pentru a dezvolta aeroportul pentru a oferi sibienilor servicii de calitate și cât mai multe destinații, deoarece aeroportul creează plus valoare comunității și este un motor de dezvoltare al acesteia”, precizând că din această credință s-a născut și acțiunea de blocare a concesionării vechilor hangare de elicoptere către Camera de comerț. Concesionare care a fost amânată.

Publicăm mai jos un scurt comentariu, oferit pentru Turnul Sfatului, cu privire la demisia șoferilor de la Aeroportul Sibiu, din punctul de vedere al sindicaliștilor.

„Acțiunea șoferilor din AIS a fost independentă de mișcarea sindicală și a cuprins membrii, dar și nemembrii de sindicat. Această acțiune are la bază nivelul scăzut de salarizare raportat la ceea ce există pe piața forței de muncă. Aceste 11 demisii trebuie corelate și cu celelalte 5 precedente. Aeroportul are 16 funcții vacante de șofer. Nivelul de salarizare este scăzut pe toate funcțiile din aeroport, nu doar al șoferilor și din această cauză aeroportul se confruntă cu o fluctuație mare de personal. Încheierea noului Contract Colectiv de Muncă a fost o situație de compromis în care comisia de negociere a încercat să crească veniturile angajaților, dar fără să pună pe butuci aeroportul. SLIAS își dorește dezvoltarea aeroportului, iar dacă acesta se dezvoltă vor crește și veniturile celor ce lucrează aici. Din această credință s-a născut și acțiunea de blocare a concesionării către camera de comerț a vechilor hangare de elicoptere și ne dorim dezvoltarea în acea zonă a unei activități conexe cu activitatea aeroportuară. Totodată managementul aeroportului, cât și autoritatea tutelară (Consiliul Județean Sibiu) vor trebui să găsească cele mai bune soluții pentru a dezvolta aeroportul pentru a oferi sibienilor servicii de calitate și cât mai multe destinații, deoarece aeroportul creează plus valoare comunității și este un motor de dezvoltare al acesteia. Dar dezvoltarea nu se poate realiza fără a crea un mediu propice de muncă și motivare salarială a celor ce muncesc aici. Aeroportul nu poate face notă discordantă față de societatea româneascăși europeană în care se fac eforturi de majorări a veniturilor, deoarece s-a înțeles că epuizarea resursei umane are drept efect scăderea productivității muncii. Nu putem vorbi de creșterea productivității fără creșterea cheltuielii cu resursa umană” - Claudiu Solomon, vicelider SLIAS.
http://www.turnulsfatului.ro/2019/10/29/aeroportul-din-sibiu-cauta-soferi-dupa-ce-11-au-demisionat-nu-au-fost-de-acord-cu-majorarea-salariala/

http://www.turnulsfatului.ro/2019/10/18/cum-vrea-sa-opreasca-aeroportul-din-sibiu-scaderea-numarului-de-curse-cu-reduceri-de-tarife/

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

13 comentarii

dan

Acum 2 ani

Am auzit ca Serviciul Privat SU de la Muzeul Astra a fost desfiintat de acelasi Consiliu Judetean, si ca in locul lor ar fi venit o firma din Bucuresti. Deci sa ne asteptam tot la o firma specializata din Bucuresti si la Aeroportul Sibiu? Oare cine va urma?
Raspunde

CSB

Acum 2 ani

Probabil ca oamenii aia merita mai multi bani - dar 16 posturi de soferi la un aeroport cu 8 curse pe zi? Nu ma pricep, intreb - ce fac oamenii aia 8 ore la lucru in fiecare zi? Nu cumva necesarul e umflat?
Raspunde

Valy

Acum 2 ani

Poate nu sunteti prea bine informat dar tin sa va amintesc ca aeroportul din Sibiu functioneaza non stop iar in situatii de urgenta (ceata sau alte intemperii pe alte aeroporturi din tara ) majoritatea avioanelor sunt dirijate catre Sibiu)
Raspunde

CSB

Acum 2 ani

Valy, asa e - functioneaza non stop, vin avioane din alte parti, mai sunt chartere si alte curse. Intrebarea mea despre necesarul de 16 soferi (atatea posturi sunt vacante, poate sunt unele ocupate inca) ramane valida. Chiar nu e o intrebare retorica sau la misto - intreb doar de ce au nevoie de 16+? Nu se poate face aceeasi treaba cu 8 oameni platiti dublu si motivati? E o intrebare, nu o acuzatie.
Raspunde

angajatiii psdului

Acum 2 ani

Liderul sindical este PSD-ist, asa-i??? Pe unde s-au angajat psdisti numai de asta se ocupa. procese si sindicate. Niste put...ri care nu muncesc nimic, numai atzatza oamenii si fac procese. Cine le da consiliere de asta la partid???
Raspunde

Dan

Acum 2 ani

Nu arunca cu noroi in oamenii pe care nu ii cunosti. Este usor sa iti dai cu parerea fara sa cunosti problemele. Am ramas aceeasi oameni de acum 100 de ani "E usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune." Scria Eminescu.
Raspunde

Anonymus

Acum 2 ani

16 oameni care fac ce anume ca soferi? 2 sunt pentru autobuze care sa duca pasagerii la avion desi de multe ori parcheaza avioanele de nu este nevoie de nici de autobuz decat daca ploua. apoi mai este un sofer care verifica pista inainte de aterizare si dupa decolare si restul de soferi stau si ma intreb pentru ce sunt? probabil mai este la cisterna de alimentare cu combustibil si iarna la aparatul de degivrare pentru avioane. In rest nu vad pentru ce sunt necesari atatia soferi. Sa zici ca mi sunt pentru masinile de pompieri 1-2 dar care ar putea fi cei de pe autobuz sau de pe aparatul de degivrare. Plus de asta acei soferi ce fac 8 ore acolo in conditiile in care avem 1-2 avioane pe zi. Sa nu uitam mai trebuie 1 sofer pentru caruciorul de bagaje care zici ca merge cu saci de cartofi dupa cel ca sa nu mai spunem de modul totul dezastros in care se face manipularea bagajelor pe aeroportul "International" din Sibiu. Am avut de 3 ori bagajele distruse pe acest aeroport, de 2 ori am vazut cu ochii mei cum le-au rupt cand le-au scos din avion si le-au pus pe carut eu fiind in avion la geam. Nu mai spun ca de 2 ori eu am coborat la aeroport dar Dorel de la bagaje a uitat sa dea jos si bagajul meu acesta ajungand la Bucuresti si abia a doua zi inapoi in Sibiu cu minciuni gogonate ca nu au pus cei din Munchen bagajul dar etichetele de pe el cu SBZ si OTP nu minteau... Asa ca acest aeroport este dezastru, numai international nu este. Ar trebui restructurat si reorganizat din temelii si luat exemplu celui din Cluj sau Iasi.
Raspunde

vasile

Acum 2 ani

Îmi place că Anonimus si altii se dau mari critici liberali, dar după calculul său rezultă un minim de 7 șoferi care sunt obligați, indiferent de nr.de curse, sa fie prezenti la serviciu 7 zile din 7 in fiecare saptamana. O fi bine?
Raspunde

blabla

Acum 2 ani

Prezenti, da. Dar ocupati, nu prea.
Raspunde

Ion Vizi

Acum 2 ani

E timpul sa isi gaseasca un loc de munca adevarat. S-au plictisit si au probleme cardiace de la prea multa cafea si lipsa miscare.
Raspunde

Vartolomei Radu

Acum 2 ani

Mesaj catre Presedinta Consiliului Judetean Sibiu si Camera de Comert : JOS MAINILE (LABELE) de pe vechile hale de elicoptere si anexele acestora. Ucideti din fase dezvoltarea Aeroportului International Sibiu . Va credeti nemuritori ca si PSD-istii dar totul se plateste pana la urma.
Raspunde

Ioan

Acum 2 ani

La ce te referi cu un loc de munca adevarat?l
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus