Miercuri,
23.06.2021
Partial Noros
Acum
29°C

CJ Mureș cumpără teren pentru extinderea aeroportului

CJ Mureș cumpără teren pentru extinderea aeroportului

Consiliul Judeţean Mureş a aprobat, joi, includerea în bugetul judeţului a sumei de 837.000 de lei pentru achiziţionarea unui teren de 15.725 mp, deţinut de comuna Sânpaul, în vederea extinderii Aeroportului Transilvania Târgu Mureş.

Potrivit CJ Mureş, anul trecut a fost luată decizia ca extinderea Aeroportului Transilvania să fie realizată la nord şi la sud de pista de aterizare/decolare, acest lucru presupunând şi achiziţia de noi suprafeţe de teren.

"Astfel, a fost identificat un teren în zona Aeroportului şi a Parcului Industrial Mureş, în suprafaţă de 15.725 mp, deţinut de comuna Sânpaul, valoarea de inventar a suprafeţei de teren fiind stabilită de către un expert evaluator la suma de 837.000 de lei. Consilierii au aprobat ca suma să fie prevăzută în bugetul judeţului şi achitată comunei Sânpaul, după aprobarea transferului de proprietate, prin hotărâre a Consiliului Local Sânpaul", a precizat CJ Mureş, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Pe lângă dobândirea acestei suprafeţe de teren, pentru Aeroportul "Transilvania" au fost aprobaţi şi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei care vizează sistemul de iluminare a platformei de parcare avioane.

"În ceea ce priveşte investiţia privind sistemul de iluminare, aceasta vizează platforma de parcare avioane APRON2, pentru a creşte siguranţa în exploatare inclusiv în condiţii de vizibilitate redusă. Investiţia are rolul şi de a contribui la îndeplinirea şi respectarea cerinţelor Regulamentului UE 139/2014. Totodată, balizarea platformei de parcare va contribui la creşterea traficului aerian de aviaţie generală, prin deservirea unui număr mai mare de avioane, inclusiv în condiţii de vreme nefavorabilă. Valoarea totală a investiţiei este de 3.933.360,46 lei, TVA inclus", a arătat CJ Mureş.

Comentarii

1 comentarii

Anonymus

Acum 1 an

bine ca acolo isi dau interesul si la noi unde ar putea sa fie un super aeroport care sa deserveasca tot centrul tarii nu se face nimic. stai sa faca la Brasov aeroportul sa vezi cum ajunge sibiul sa piarda si clientii care ii mai are...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus