Miercuri,
16.06.2021
Parțial Noros
Acum
23°C

Tatăl copilului de doi ani pozat la volan în centrul orașului a fost amendat

Tatăl copilului de doi ani pozat la volan în centrul orașului a fost amendat

După ce pe internet au apărut mai multe imagini cu un copil de doar doi ani la volanul unui autoturism, în plin trafic, pe Bulevardul Vasile Milea, polițiștii sibieni s-au autosesizat și au reușit să găsească bărbatul responsabil. Este vorba despre un tânăr de 29 de ani din Cisnădie, care a fost amendat. Totodată, autoritățile au lansat un apel la adresa participanților la trafic, de a-și proteja copiii atunci când se află în mașină.

În data de 24 octombrie, pe Facebook au apărut câteva fotografii cu un conducător auto care ține în brațe un copil. Polițiștii rutieri s-au sesizat cu privire la acest lucru și în scurt timp au reușit să identifice șoferul, pe l-au chemat la sediu. În cadrul discuției cu polițiștii rutieri, conducătorul auto a vizionat câteva înregistrări cu caracter preventiv referitoare la transportul copiilor în autovehicule. Totodată, bărbatul a fost amendat.

„Cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu, polițiștii rutieri au descărcat imaginile care surprind această abatere de la normele rutiere, iar pe baza lor, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă. Polițiștii au stabilit faptul că șoferul a încălcat trei norme rutiere, respectiv nu a purtat centura de siguranță, nu a transportat copilul în dispozitiv de fixare în scaun pentru copii omologat și a avut alte preocupări în trafic”, transmite Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.
Conducătorul auto 29 de ani si este din Cisnădie.

copil la volan_

Polițiștii sibieni lansează un apel către părinți

Autoritățile au postat de asemenea, în urmă cu câteva ore, un video pe pagina oficială de Facebook a instituției. Mesajul pe care îl transmit este acela că părinții ar trebui să respecte legislația mai ales atunci când vine vorba de protecția copiilor lor.

Repercusiunile nerespectării regulilor privind modul în care trebuie transportați copiii au fost exemplificate printr-un video care demonstrează efectele unui accident ușor, la viteză mică, asupra unui copil care nu este ținut în corespunzător în mașină, într-un scaun special.

Citește și Copil pozat la volan, în centrul orașului. Poliția Sibiu: „Acest comportament nu poate fi tolerat”

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

...

Acum 1 an

Un dobitoc
Raspunde

Marius

Acum 1 an

In sfarsit investitia de milioane in aceste camere ultra performante incepe sa merite.
Raspunde

Andu

Acum 1 an

Poza este facuta de un alt sofer, nu de camere...
Raspunde

wut

Acum 1 an

Cat amenda? 400 RON, cu posibilitatea de a achita 1/2 in 15 zile? sau macar l-au ars bine?
Raspunde

sibian

Acum 1 an

... sper ca amenda a fost cel putin cat valoarea masinii asa o sa si aduca minte si cand face copilul 18 ani ......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus