Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Primăria vrea să construiască o „căsuță a bebelușului” și la Zoo Sibiu

Primăria vrea să construiască o „căsuță a bebelușului” și la Zoo Sibiu

Mămicile care vor vizita Grădina Zoologică Sibiu ar putea beneficia de un spațiu intim dedicat schimbării și alăptării bebelușilor, începând de la jumătatea anului viitor. Idee lansată în Consiliul local al Sibiului în toamna anului 2017, prima construcție destinată alăptării sau schimbării bebelușilor a fost construită în parcul Sub Arini. Acum Primăria Sibiu anunță selecția ofertelor pentru construcția celei de-a doua căsuțe a bebelușului, de această dată la Zoo.

Citește și http://www.turnulsfatului.ro/2019/01/29/prima-casuta-bebelusului-din-sibiu-fost-ridicata-parcul-sub-arini/

Prima “căsuță a bebelușului“ din Sibiu a fost ridicată în parcul Sub Arini

Vizitatorii Grădinii Zoologice din Sibiu au crescut exponențial în ultimii ani, astfel că de la 80.000 de persoane anual, parcul de animale a ajuns să se bucure de prezența a peste 245.000 de oameni, din 2015 încoace. Tocmai de aceea, autoritățile locale propun construirea unei căsuțe destinate mămicilor care vin la Zoo cu bebelușii.

„Întrucât locația în care s-a amenajat Grădina Zoologică constituie o atracție deosebită pentru copiii de toate vârstele, fiind prevăzută inclusiv o zonă de agrement pentru aceștia, se impune asigurarea unui amplasament care să faciliteze igienizarea și schimbarea bebelușilor. Până la acest moment, autoritatea contractantă a derulat etapa de studiu de fezabilitate, impunându-se continuarea acestor demersuri cu proiectarea și realizarea efectivă a investiției”, se arată în caietul de sarcini.

Investiția vine în întâmpinarea mămicilor care frecventează Grădina Zoologică, însoțite de copii mici și reprezintă o soluție viabilă pentru asigurarea condițiilor corespunzătoare de îngrijire, igienizare și schimbare a nou-născuților. Implementarea proiectului, se arată tot în caietul de sarcini, va contribui la protecția sănătății și îmbunătățirea calității vieții.

toaleta casuta bebe sub arini (5)

Execuția lucrării este preconizată să înceapă în februarie 2020 și ar trebui finalizată în 20 aprilie a aceluiași an. Darea în folosință a căsuței ar trebui să aibă loc în 30 aprilie 2020.

Prima căsuță de acest fel a fost inaugurată la începutul acestui an, în parcul Sub Arini, în zona stadionului secundar de fotbal din parcul Sub Arini (între aparatele de fitness și Bolta Rece). Potrivit datelor din caietul de sarcini care a stat la baza atribuirii contractului, construcția are o suprafață utilă de zece metri pătrați aferentă mamelor cu bebeluși și alți peste 40 de mp pentru grupuri sociale.

 

Foto: arhiva TS/căsuța bebelușului din Parcul Sub Arini

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus