Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
11°C

Consilier local PSD, către Astrid Fodor: Aș vrea să vă gândiți la construcția unui stadion pentru atletism

Consilier local PSD, către Astrid Fodor: Aș vrea să vă gândiți la construcția unui stadion pentru atletism

Discuțiile despre infrastructura sportivă a Sibiului continuă chiar și în contextul declarațiilor optimiste despre cum va arăta și ce va putea oferi modernizarea Stadionului Municipal. Unii dintre consilierii locali, chiar dacă au votat alocarea unei sume suplimentare pentru „cea mai mare investiție a Sibiului din ultimii 30 de ani” - conform declarațiilor primarului Astrid Fodor - consideră că orașul nu se poate mulțumi doar cu o locația care „e fix pentru fotbal”.

La ultima ședință a Consiliului local, consilierul PSD Claudia-Mery Simtion s-a declarat nemulțumită de faptul că noua arenă a Sibiului nu va putea pune la dispoziția sportivilor care fac atletism spații necesare. Simtion i-a sugerat lui Astrid Fodor să se gândească la un stadion pentru atletism, care să fie omologat pentru găzduirea de concursuri.

„Aș vrea să vin în întâmpinarea doamnei primar cu propunerea de a se gândi să facă și un stadion pentru atletism. Știu de ce cer acest lucru, pentru că actualul stadion, din prezentarea managerului de proiect, este fix pentru fotbal. Pista care este de atletism este o pistă care se poate folosi, dar nu este omologată pentru concursuri. Și stadionul actual nu are prevăzute și celelalte dotări pentru atletism - săritură în înălțime, săritură la groapă. Și atunci, pentru a juca și atletismul sibian, vă recomand ca specialist în educație fizică să găsim o formulă și să ne gândim și la un stadion special pentru atletism. Pentru că dacă actualul stadion nu are și așa ceva, atunci ramura de atletism rămâne descoperită”, crede consilierul social-democrat.
Astrid Fodor i-a răspuns că salută ideea și că așteaptă astfel de sugestii, pentru că spații pentru atletism pot fi prevăzute în zona unde se va construi Aqua Parkul.

„Sugestia dvs. o consider oportună și vă spun de ce: Noi întocmim acum caietul de sarcini pentru întocmirea PUZ-ului pentru zona de sport și agrement în lunca Cibinului. Acolo vorbim de o suprafață mare de teren, unde am prevăzut în afară de acel mult discutat Aqua Park și terene, bazine acoperite, bineînțeles că alte terene de sport și dotări. În această fază chiar e bine să primim sugestii. PUZ-ul nu va conține toate detaliile. Sunt etape, dar asta este o sugestie care poate fi preluată de proiectant, cel care face acum PUZ-ul. O s-o transmitem și vedem cum se poate integra”, a răspuns primarul Sibiului.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

Luca

Acum 2 ani

Dar cateva piste de alergat , sa poata face sport tot romanul ?! 1m latime , in parcul Astra , in parcul Tineretului , in Sub Arini ... loc ar fi ...
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

Recomand administratiei sibiene competente contactarea domnilor Vespasian si Titus( ai lu' Flavia),specialisti in stadioane multifunctionale.
Raspunde

Calin

Acum 2 ani

Si langa acele piste , cate o terasa cu bere si mici va rog
Raspunde

wut

Acum 2 ani

da-da, poate "vine lumea la stadion", ca aia e important...cum zicea acum cateva zile un comentator pe aici
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus