Luni,
05.12.2022
Innorat
Acum
0°C

Victor Costache a preluat mandatul Ministerului Sănătății: trebuie să lăsăm tabuurile deoparte, să avansăm și să punem pacientul în centrul sistemului

Victor Costache a preluat mandatul Ministerului Sănătății: trebuie să lăsăm tabuurile deoparte, să avansăm și să punem pacientul în centrul sistemului

Victor Costache, ministrul Sănătății a prezentat astăzi prioritățile mandatului său în prezența premierului României, Ludovic Orban și a vicepremierului Raluca Turcan.

“Vom încerca să prioritizăm acțiunile principale în domeniul sanitar. În primul rând vom menține funcționarea normală a ministerului, cât și a programelor în curs. Trebuie să prioritizăm câteva direcții principale. Unul dintre primele aspecte care trebuie menținute funcționale este concursul de Rezindețiat. Nu vrem să creăm confuzie în rândul tinerilor din întrega țară care se pregătesc de ani de zile pentru acest concurs care este un moment de cotitură în viața oricărui student la medicină. Încă din prima zi a mandatului am vorbit cu studenții. Concursul va avea loc pe 8 decembrie. Nici un absolvent care reușește să treacă pragul de 60 la sută nu va rămâne pe dinafară. Vom găsi soluții pentru acești tineri. Trăim într-o țară în care resursa umană este deficitară. Acești tineri care au muncit timp de 6 ani, care au reușit la un examen de licență sunt importanți pentru țara noastă și sistemul medical și trebuie integrați”, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache în cadrul conferinței de presă.

Ministrul Sănătății a mai vorbit despre nevoia unei rectificări bugetare pozitive pentru domeniul sanitar în vederea derulării fără discontinuități a programelor de sănătate și pentru asigurarea salariilor până la sfârșitul anului. O soluție pentru aducerea de fonduri suplimentare în Sănătate o reprezintă asigurările complementare în Sănătate.

“Multă lume a evitat acest subiect în toți acești ani, dar suntem în Europa, într-o țară europeană. Trebuie să lăsăm tabuurile deoparte, să avansăm și să punem pacientul în centrul sistemului. A treia prioritate o reprezintă analiza stadiului proiectelor spitalelor regionale. Este un proiect de interes national foarte important, dar nu trebuie uitate nici proiectele de la nivel județean, nu contează culoarea lor politică. Orice proiect în domeniul sănătății este important”, a mai adăugat ministrul Costache.

Victor Costache, ministrul Sănătății a anunțat că mandatul său va fi unul al dialogului și colaborării și de readucere a pacientului în centrul sistemului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

7 comentarii

Iii

Acum 3 ani

Frumos ambalat??!!
Raspunde

realistul

Acum 3 ani

Da, dar cand le oferiti legatura cu un functionar bancar pt. a face imprumut la banca pt. operatia de schimbare a valvelor pe cine puneti in centrul sistemului? vorbe, vorbe, vorbe! Satulul nu crede celui flamand.
Raspunde

///l

Acum 3 ani

Un profesionist adevarat nu s-ar fi bagat in politichie...
Raspunde

IOO

Acum 3 ani

"Nici un absolvent care reușește să treacă pragul de 60 la sută"... adica daca iei nota 6 esti numai bun de doctor
Raspunde

Un medic

Acum 3 ani

"Nici un absolvent...nu va ramane pe dinafara"!Ma indoiesc de treaba asta!Unde ii veti incadra?Conducerile marilor spitale sunt adevarate caste unde se intra extrem de greu(cei care se opun sunt tocmai cei mai putin profesionisti dar cu greutate!).Aceeasi situatie este si in invatamantul academic(din Sibiu)!Teoria difera mult de practica,domnule ministru!Stiu din realitate ca nu salariile ii impiedica pe medici sa ramana in tara ci mai ales piedicile si refuzul permanent al sistemului conservator de aici.
Raspunde

///

Acum 3 ani

Da, sunt medici care nu vor sa impartaseasca nimic din experienta lor de teama ca raman cu portofelul gol.
Raspunde

......

Acum 3 ani

Vai.... dar de unde sunteti domnule ministru??? Nu ati lucrat la spitalul din Sibiu? Deja ati uitat cum se fac angajarile.... numai pe pile, nicidecum pe cunostinte.... si la spitalul din sibiu pacientul e pe primul loc??? Hai sa vedem cum va implicati sa rezolvati aceasta problema.... vorbiti de parca nu veniti din acest sistem nepasator ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus