Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
28°C

Prima sentință în dosarul crimei de la Mediaș: pedepsele luate de cei trei inculpați

Prima sentință în dosarul crimei de la Mediaș: pedepsele luate de cei trei inculpați

Tribunalul Sibiu a publicat sentințele pe care le-a emis în cazul celor trei inculpați în dosarul crimei de la Mediaș, când în urma unei altercații într-un club un tânăr de 25 de ani a fost ucis cu 11 lovituri de cuțit. 

Astfel, judecătorii au decis ca unul dintre inculpați Paul Anghel să stea la închisoare 5 ani şi 2 luni, al doilea inculpat, Ioan Otvos Ovidiu a fost condamnat la 4 ani şi 2 luni de închisoare, iar inculpatul Marius Rusu, cel care a înjunghiat victima, a fost condamant la 12 ani de închisoare. Acestei pedepse i se mai adaugă 4 luni ca pedeapsă complementară, precum și 777 zile închisoare din pedeapsa de 13 ani primită într-o condamnare anterioară, din anul 2014 a Tribunalului Alba.

Inulpații mai sunt obligați să achite cheltuielile de deplasare la locul crimei de către echipajele de ambulanță ale SAJ Sibiu și ale Spitalului municipal Mediaș, precum și au fost obligați la plata despăgubirilor către rudele victimei Marius Faghiura: 5.854,67 lei (din totalul de 8782,01 lei) către Faghiura Ilonca; 1.766,66 lei (din totalul de 2650 lei) către Costăchescu Mircea; 1.666,66 lei (din totalul de 2500 lei) către Faghiura Alexandru Marcel, reprezentând daune materiale şi 16.666,66 lei (din totalul de 25.000 lei) către fiecare din cele trei părţi civile reprezentând daune morale.

Întreaga sentință poate fi citită aici.

Momentul crimei a fost filmat de o cameră de supraveghere din zonă. Felul în care aceasta a avut loc a zguduit întreaga țară: Se poate observa cu pe stradă apar fugind un grup de tineri, ultimul dintre ei alunecă pe zăpadă, se împiedică și cade. Este ajuns imediat de urmăritori care încep să-l lovească cu picioarele. Apare apoi cel identificat ca fiind Marius Rusu, care îl înjunghie de mai multe ori cu un cuțit lung. Victima reacționează, semn că loviturile nu-i ating organe vitale, însă ultimele lovituri ajung la nivelul gambei victimei. După seria de împunsături cu cuțitul, tânărul de 25 de ani este în continuare lovit de alți bărbați, iar Rusu se întoarce și el și-l mai lovește de câteva ori. Victima rămâne la pământ, iar mai mulți oameni trec pe lângă ea.

http://www.turnulsfatului.ro/2019/01/14/cum-s-a-petrecut-crima-de-la-medias-victima-a-fost-injunghiata-de-11-ori/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

un sibian

Acum 4 ani

ar fi bine sa se aplice pana in cele mai mici detalii sentinta...din pacate am seriosase rezerve ca se va intampla!!!
Raspunde

Ion

Acum 4 ani

Ce gluma si pedepsele astea. Omul ala mort cel putin teoretic mai traia vreo 50 de ani, iar astia ies liberi in cativa ani si probabil se vor face "oameni de treaba". Votati cu capul, nu cu inima! Inima e pentru iubit si alte aiureli.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus