Miercuri,
14.04.2021
Innorat
Acum
3°C

PSD Sibiu a doborât recordul de la europarlamentare. Au scăzut sub 20.000 de voturi

PSD Sibiu a doborât recordul de la europarlamentare. Au scăzut sub 20.000 de voturi

Niciodată PSD Sibiu nu a obținut mai puțin de 20 de mii de voturi în județ, indiferent de tipul alegerilor care s-au desfășurat. În turul I al alegerilor prezidențiale, candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a fost votată de 19.560 de mii de sibieni, ceea ce reprezintă 9,71% din totalul votanților. La alegerile europarlamentare de anul acesta, era consemnat precedentul record negativ al partidului: 22.570 de voturi, 11,02%.

De această dată, ținând cont de acest procent de 9,71% PSD Sibiu devine a treia cea mai slabă organizație social-democrată din țară. Mai rău stau doar PSD Covasna (6,91%) și PSD Harghita (4,10%). În funcție de numărul efectiv de voturi strânse pentru candidatul PSD, mai rău decât sibienii nu mai stau decât județele Covasna (4.564 voturi), Harghita (4.590 voturi), Sălaj (16.607 voturi) și Satu Mare (17.975 voturi). Sălaj și Satu Mare sunt însă județe mult mai mici decât Sibiul.

Ședință pentru evaluarea filialelor

Liderii județeni PSD și conducerea centrală se întâlnesc astăzi, de la această oră, la sediul central al partidului, într-o ședință a Comitetului Executiv pentru analiza rezultatelor din primul tur al alegerilor prezidențiale.  Analiza nu se va lăsa însă, cel mai probabil, cu destituiri din funcție, și asta pentru că turul doi al alegerile prezidențiale este peste doar două săptămâi și s-ar destabiliza de tot anumite organizații.

Înainte de alegeri, fiecare președinte de filială și-a asumat un anumit procent în vederea alegerilor prezidențiale. Surse din PSD Sibiu spun că liderul organizației, Bogdan Trif, și-a asumat 20%, ca apoi să scadă la 15%. Ambele ținte au fost însă încălcate. Trif anunța în cadrul unui interviu acordat Turnul Sfatului întrebat fiind dacă va demisiona din funcție în situație în care nu va ajunge la targetul stabilit că asumarea va fi acoperită atât de primari, cât și de parlamentari. ”Nu este vorba despre funcții în partid, ci despre o echipă care are în componență și trei parlamentari care au responsabilități pe zonele pe care le administrează, o echipă care va munci în această campanie electorală”, a declarat Trif. Președintele PSD Sibiunu a răspuns până acum la apelurile noastre.

Mai multă comunicare, după europarlamentare

Președintele interimar al PSD Sibiu, Bogdan Trif, preciza în urma alegerilor europarlamentare că rezultatul slab de atunci ”este un motiv solid pentru ca PSD să muncească mai mult, să comunice mai mult şi să fie mai aproape de oameni”. Social-democratul susținea că PSD ”va continua să facă bine României”. ”Partidul Social Democrat are obligaţia să-şi ducă la bun sfârşit proiectele pentru România, să continue creşterea salariilor, pensiilor, alocaţiilor copiilor, să construiască spitale şi şcoli. PSD Sibiu îşi ia angajamentul să comunice mai des şi mai clar sibienilor despre ceea ce face Partidul Social Democrat pentru ei şi pentru familiile lor. Este timpul să câştigăm încrederea sibienilor, să luptăm pentru ca sibienilor să le fie bine. PSD se află, indiscutabil, într-un moment de răscruce, un moment greu, dar peste care suntem obligaţi să trecem cu bine’, spunea liderul PSD Sibiu, după alegerile pentru Parlamentul European.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

yyy

Acum 1 an

trif asta e o caricatura, atat ca politician cat si ca om
Raspunde

Bogdan: daca am promis ... am promis !

Acum 1 an

Inca o promisiune îndeplinită sibienilor de pesede: un partid cu cât mai puțini simpatizanți !!! Succes in continuare :))))) Sunteți pe drumul cel bun !
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 1 an

Pai cu comunicate idioate a marelui strateg Trif cam cate voturi se asteptau sa ia ? Si stati linistit ca nu demisioneaza nimeni din conducere. Acesti fatalai nu au onoare.
Raspunde

Gigi

Acum 1 an

Eu zic că Trif poate mai mult, să nu îl subapreciem. Prevăd la locale 5 la sută în oraș
Raspunde

Eu

Acum 1 an

Pai in campanie cap de lebenita nu a facut altceva decat sa.l atace pe Ionannis aici pe TS! Acum culege roadele!
Raspunde

S

Acum 1 an

Cea mai slaba din tara. Pt ca în Covasna romanii sunt un pic peste 20% iar în Harghita pana în 15%. Deci se poate spune ca în Harghita au obținut 27% din voturile celor carora se adresau (4/15=27) si în Covasna 30% (7/23=30)
Raspunde

Stanciu

Acum 1 an

Lăsați-l pe Trif sa termine treaba, el reușește sa îndepărteze 1000 de voturi de la PSD in fiecare lună. Mai are timp pana la alegerile parlamentare și ajungem Covasna la nr de voturi.
Raspunde

pcr

Acum 1 an

partidul asta nu mai are demult de a face cu social democratia...eventual cu extrema dreapta judecand dupa scrisorile cu "patrioti" si alte imbecilitati emise de trif( t mic )...dar si dupa discursul antieuropean ( si libertățile ce vin astfel ),anti multinaționale ,etc
Raspunde

Dora

Acum 1 an

O întrebare pentru Trif. După rezultatele obținute Bichiceanu mai are acces în sediul partidului ?
Raspunde

Teo

Acum 1 an

La Sibiu,trif impreuna cu sleahta sa a adus psdul in moarte clinica ,asa cum marionetele lui dragnea l au adus la nivel national.Asteptam ca acesti asa- zisi lideri sa fie expulzati pe usa din dos a politicii.
Raspunde

kokos

Acum 1 an

Am rugamintea sa nu-l schimbati pe bogdanel , la anul poate duce partidul pe noi culmi: sub 10.000 voturi!
Raspunde

Zero

Acum 1 an

Trif trebuie multiplicat in fiecare județ și scăpăm de PSD.
Raspunde

Bogdan

Acum 1 an

Dacă ești ales să conduci ceva...egal ce,atunci fă lucrul ăsta bine,dacă nu ești capabil ...pleacă cu demnitate...nu distruge ce au clădit alți și dacă ar fi vorba de 1000 de persoane,iar dacă ești doar o "cîrtiță" și ești pus pe șăpat groapa cuiva....vezi că poate cazi chiar tu în ea la final,ptr că nu o să mai ai credibilitate nicăieri(D-le Tarif si Bichiceanu)
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 1 an

DIn inimă Partidului îi urăm cât mai puține! Dacă dispare complet nu e nici un păcat!
Raspunde

CHE GUEVARA

Acum 1 an

PSD=grup infractional organizat iar toti cei care-l voteaza le sunt niste bieti complici.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus