Sâmbătă,
20.07.2024
Heavy Intensity Rain
Acum
19°C

Expoziție de fotografie în Piața Mare. „1989 – un an ce nu trebuie uitat”

Expoziție de fotografie în Piața Mare. „1989 – un an ce nu trebuie uitat”

Muzeul Național Brukenthal organizează o expoziție foto-documentară care va fi montantă în Piața Mare, „1989 – un an ce nu trebuie uitat”, care va fi amplasată vineri, 15 noiembrie și va putea fi văzută de publicul larg până în 15 decembrie.

Expoziția prezintă, prin intermediul a 12 panouri, materiale documentare aparținând Muzeului Național Brukenthal, asociate principalelor momente ale evenimentelor din decembrie 1989 de la Sibiu. Expoziția este prezentată în contextul istoriei contemporane și a necesității creării unei colecții cu bază materială complexă, în beneficiul generațiilor viitoare.

sibiu_masini-incendiate-la-sediul-militiei-revolutie-1989

În expoziție se vor regăsi în fotografii spații urbane, clădiri și oameni a căror implicare a fost marcată de căderea regimului comunist și de formele de rezistență asociate acestei schimbări. Curatorii expoziției sunt doctorul Raluca Teodorescu și doctorul Dana Hrib, dar au contribuit și Sergiu Mihail Chidesa (colecția modern – contemporan), Răzvan Malanca și Ramona Muntean (conservare). Prelucrarea grafică a fost realizată de Chris Baltes.

 Expoziția face parte din proiectul „Muzeul viu – 30 de ani de la Revoluţia din 1989”, o acțiune cofinanțată de Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

O poza cu Iohannis,Fodor,Klein si alti PNL-isti combatind in zilele acelea n-aveti?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Calin

Acum 4 ani

Nu inteleg de ce de 30 de ani , trebuie sa ne amintim de Revolutie in fiecare iarna ... chiar nu pricep .
Raspunde

Paul

Acum 4 ani

Cati anisori ai, puisor?
Raspunde

SK

Acum 4 ani

Pur si simplu pentru ca Revolutia a avut loc iarna!!! Nu te-ai intrebat niciodata de ce ne amintim de Mihai Viteazu, de Stefan cel Mare, de 1918, 1945, etc?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus