Marţi,
07.02.2023
Innorat
Acum
-13°C

CJ Sibiu a cumpărat o casă din centrul istoric în care funcționează o grădiniță: prețul negociat, mai mic decât cel evaluat

CJ Sibiu a cumpărat o casă din centrul istoric în care funcționează o grădiniță: prețul negociat, mai mic decât cel evaluat

Consiliul Județean Sibiu a reușit să cumpere terenul și clădirea în care funcționează grădinița „Casa Luminii”. Imobilele au aparținut unei fundații olandeze, iar prețul final negociat cu aceasta este de 100.000 de euro.

Administrația județeană va propune consilierilor la următoarea ședință aprobarea achiziționării terenului și construcției de pe strada Plopilor nr. 16 în care funcționează grădinița „Casa Luminii”, structură a Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 1 Sibiu. Centrul de Zi „Casa Luminii” funcționează în acest spațiu din anul 2000.

Până acum, imobilele au aparținut Fundației Sion International Romania. După reparații capitale și investiții majore făcute de către fundație, acest spațiu este amenajat, adaptat, dotat și organizat astfel încât să corespundă nevoilor elevilor cu dizabilități grave, severe, profunde și asociate de tip neuropsiho-motorii cuprinși în acest centru.

casa luminii

Clădirea din strada Plopilor, nr. 16, Sibiu este structurată pe trei nivele (subsol, etaj și mansardă) și este compusă din: la subsol: două pivnițe, la parter: o sălă de clasă/grupă, un birou, o bucătărie, 2 grupuri sanitare, un spălător și un hol, la mansardă: 2 săli de clasă/grupă, o baie, două grupuri sanitare, o bucătărie și un hol și o încăpere birou. În prezent, clădirea respectă standardele în vigoare și are toate autorizațiile de funcționare pentru grădiniță.

Potrivit raportului de specialitate pregătit de CJ, clădirea a fost reparată permanent și întreținută corespunzător cu materiale de foarte bună calitate (compartimentări, zugrăveli, înlocuire instalații electrice, termice, sanitare și canalizare, termoizolare exterioară, montare ferestre și uși termopan, renovare fațadă, înlocuire totală acoperiș), iar accesul în clădire este adaptat pentru persoane cu dizabilități, existând rampă pentru scaun rulant și lift exterior, adaptat nevoilor speciale ale copiilor cu dizabilităţi motorii. De asemenea, accesul în clădire și în spațiile interioare (săli de clasă/grupă, grupuri sanitare, etc) este prevăzut pentru scaun rulant, având diferența de nivel și deschiderea necesară.

Negocierea prețului de cumpărare a imobilului a avut loc în luna octombrie. „În urma negocierilor care au avut loc în data de 28.10.2019 s-a stabilit prețul de vânzarecumpărare a imobilului la suma de 100.000 euro, sumă care include dotările existente și care se va plăti din bugetul Consiliului Județean Sibiu în lei, la cursul de schimb BNR din ziua încheierii contractului de vânzare. Prețul negociat include atât terenul cât și construcția (...) Valoarea terenului este de 30.720 euro iar a construcției este de 69.280 euro. Valorile au fost obținute prin defalcarea proporțională a prețului negociat de 100.000 euro, raportat la valoarea totală a imobilului (construcție+teren) de 128.690 euro stabilită prin raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat”, se mai menționează în document.

Precizăm că această clădire se află în centrul istoric al orașului și este datată din secolul al XVIII-lea.

FOTO https://patrimoniu.sibiu.ro/

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

analugojana

Acum 3 ani

care e scopul cumpararii acelei daramaturi-se vede si in poza-de la o fundatie?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus