Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Producătorii locali din Sibiu își fac propriul magazin. ”Adevărații producători, rețineți!”

Producătorii locali din Sibiu își fac propriul magazin. ”Adevărații producători, rețineți!”

Brânză, carne, legume, lactate, miere, pâine, patiserie. Producătorii locali din Sibiu sunt pe ultima sută de metri în deschiderea primului lor magazin independent. ”Suntem acum la stadiul de autorizații. Sediul va fi în Sibiu, pe strada 9 Mai, la numărul 37. Vor fi producători adevărați, rețineți, adevărații producători!”, spune producătorul local din preparate din carne din porci Mangalița, Dan Limbășan.

Lucian Mihalache de la ”Grădina Verde” explică începuturile proiectului. ”Cam de doi ani am această idee. Atunci am depus documentele pentru un proiect pe fonduri europene. Între timp l-am câștigat, în decembrie anul trecut am primit finanțarea. Ne-am blocat la partea de cofinanțare, însă acum ne-am asociat și am reușit să punem pe picioare acest proiect. Vom deschide în jurul datei de 1 Decembrie”, a anunțat Lucian Mihalache.

Până acum sunt în acest proiect șapte parteneri, însă lista rămâne deschisă. ”Vom încerca să mai atragem și alți producători, pentru că vrem să acoperim mai multe tipuri de produse”, spune Mihalache.

În plus, în paralele cu acest proiect producătorii vor deschide și o platformă on-line de unde se pot cumpăra produsele.

Brânzăria cu probleme

Proiectul Ministerului Agriculturii, magazinele de producători deschise prin Casa de Comerţ Agroalimentar "Unirea" este sub semnul întrebării după ce noul ministru, Nechita-Adrian Oros, a trimis Corpul de control pentru a verifica situația magazinelor deschise de fostul ministru, Petre Daea. "Nu ştiu exact cum rămâne cu magazinele Unirea, pentru că în prima mea zi de mandat cei din Consiliul de Administraţie au venit să-mi spună că acolo ar fi, şi citez, 'probleme cu iz penal' iar 'magazinele sunt nişte butaforii'. Drept pentru care am trimis Corpul de control, să vedem dacă într-adevăr aşa este. Şi, în urma anchetei, vom vedea ce s-a întâmplat acolo. Sper să nu fie ceea ce au spus dânşii şi, de la o idee, sigur, iniţial bună, aceea de a ajuta pe cei mici (producători- n.red.) să aibă unde să-şi depoziteze şi unde să-şi valorifice, să se ajungă la cu totul altceva, la interese clientelare şi cu iz penal, repet, citez ce au spus cei din Consiliul de Administraţie. Mai multe am să vă spun când o să am şi eu un raport a ceea ce s-a întâmplat acolo", a declarat Oros la Izbiceni, unde a participat la o întâlnire cu câteva sute de legumicultori din judeţul Olt.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Anghel

Acum 4 ani

Asta sună a Cooperativă...
Raspunde

Radu

Acum 4 ani

Cooperativele,constituite pe baze sanatoase prin asocierea cu adevarat libera a membrilor acestora,functioneaza foarte bine in tarile vestice.In Romania,insa,unde toata lumea suspecteaza pe toata lumea ca e hot (cu exceptia lui insusi,evident!) lucrurile s-ar putea sa nu mearga la fel de bine!Timpul va demonstra.
Raspunde

ANCA

Acum 4 ani

Cum putem deveni parteneri si ce presupune un astfel de parteneriat? Noi suntem niste mici producatori de miere.
Raspunde

MM

Acum 4 ani

Pe Limbă-șan ăsta, nu îl verifică cineva să vadă câte din produsele vândute de el (la prețuri exagerate) provin de la porci mangaliața !?
Raspunde

Lucian G.

Acum 4 ani

Ciudata asociere, pai de ce e nevoie de asa ceva? Astia au macar habar cum vor gestiona afacerea?
Raspunde

sibian

Acum 4 ani

Initiativa nu este rea si nu cred ca contesta nimeni daca sunt producatori locali.Trebuie vazut gustul , calitatea si trasabilitatea produsului , daca produsul este cu adevarat produs de ei sau numai comercializat .Cati dintre cei care vand branza in Piata Cibin sunt si producatori ? poate un sfert dintre ei , restul sunt comercianti.Sa speram ca produsele nu ajung in magazin via Metro sau alti producatori dubiosi din tara.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus