Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Accidentul din Hula Bradului. Ministrul Mediului: Dacă ursul nu era accidentat mortal, azi făceam turul mapamondului

Accidentul din Hula Bradului. Ministrul Mediului: Dacă ursul nu era accidentat mortal, azi făceam turul mapamondului

Ministrul Mediului, Costel Alexe a vorbit astăzi despre cele două accidente de ieri, în urma cărora doi urși au fost uciși. "M-am întrebat cât de cinic şi inuman poţi fi să stai atâtea ore la agonia unui animal rănit", a spus, luni ministrul Mediului Costel Alexe, după discuţiile pe tema ursului împuşcat în Harghita, conform Digi24.

Ministrul a spus că dacă ursul ucis de mașină în Sibiu n-ar fi murit în urma accidentului, România era azi pe prima pagină a jurnalelor de știri, punând la îndoială felul în care autoritățile sibiene ar fi intervenit. ”Cum ne-am fi descurcat dacă aseară, la Sibiu, ursul nu era accidentat mortal? După cazul din Harghita, azi făceam turul mapamondului cu acest caz”, a spus Costel Alexe.

Ministrul a spus că autorităţile din Harghita aveau la dispoziţie cadrul legal pentru a acţiona de sâmbătă seara în astfel de situaţii excepţionale. „Medicul veterinar ar fi trebuit să administreze doza de tranchilizant şi să facă raport. Asta nu s-a întâmplat. A doua zi, opinia publică a văzut care e nivelul de implicare şi de asumare a deciziilor privind instituţiile publice, nu au fost o normă privind timpii de intervenţie a instituţiilor. Am sesizat că în weekend e mai greu să dai de cei responsabili din judeţele ţării. Lipsa de răspundere şi fuga de asumare au devenit în ultimii ani aproape atribute principale de lucru”, a mai declarat ministrul Mediului.

El s-a arătat „oripilat” de faptul că, într-un judeţ în care sunt numeroase atacuri din partea urşilor, nu se găseşte în timp scurt tranchilizantul necesar.

O ursoaică a fost lovită mortal de un autoturism pe DN1, aseară, la Hula Bradului spre Bradu.  Autoturismul care a lovit animalul a fost avariat, însă nu au existat persoane rănite.

Tot ieri, în Praid, județul Harghita, un urs a fost ucis de vânători după ce a fost grav rănit în urma unui accident rutier. Animalul a agonizat pe marginea drumului mai mult de 18 ore, cu trei din membre fracturate, până au intervenit autoritățile.

Costel Alexe este preşedintele PNL Iaşi, funcţie pe care a ocupat-o după ce a fost promovat în politică în perioada în care filiala judeţeană era controlată de Relu Fenechiu. Alexe, în vârstă de 36 de ani, este parlamentar din partea liberalilor din 2012. Înainte de a ajunge deputat, Costel a condus Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi, instituţie la care lucrase anterior şi pe funcţia de consilier juridic. Din CV-ul său aflăm că, în perioada 2004-2005, în timpul studiilor, Alexe lucra ca operator sondaje de opinie. În ceea ce priveşte studiile, Costel Alexe este absolvent al Facultăţii de Geografie si Geologie, specializarea din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. (sursa: Adevărul) Foto: Adevărul.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Mitrut Iuga

Acum 4 ani

Ma bucur ca a preluat pdl guvernarea, in sfarsit vedem niste ironii fine, nu ca la amaratii de pesedisti. Rezolvari nu, dar ironii si cimilituri garla.
Raspunde

animal lifeeee

Acum 4 ani

Chiar sunteti convins ca nu putea fi salvat?
Raspunde

vinsin

Acum 4 ani

te intrebi domnule, si totusi nu ai intervenit...tu ala care puteai interveni. DEMISIA!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus