Sâmbătă,
29.01.2022
Innorat
Acum
1°C

Dan Barna rămâne președintele USR. 74,4% au votat împotriva demiterii

Dan Barna rămâne președintele USR. 74,4% au votat împotriva demiterii

Președintele USR, Dan Barna, a anunțat astăzi că a câștigat scrutinul intern privind rămânerea sa în funcția de președinte al partidului. Membrii USR au răspuns la următoarea întrebare: „Considerați că Dan Barna ar trebui să își dea demisia de la conducerea USR?”. 24% au votat pentru și 74,4% au votat împotrivă. Din cei 17 000 de membri ai partidului au votat aproximativ 9 600, astfel prezența la vot a fost de 51,5%. Votul s-a desfășurat pe parcursul a 5 zile. „Interpretez acest mesaj prin faptul că trebuie să strângem rândurile, prin faptul că experiența de la prezidențiale ne îndreptățește și ne obligă să contăm, să continuăm să construim perspectiva pentru locale și pentru guvernare”, a declarat Dan Barna, citat de Digi24.ro.

În interiorul partidului scrutinul a fost boicotat de mai multe filiale ai căror lideri au fost nemulțumiți de intenția lui Barna de a supune la vot dacă partidul îl mai vrea președinte. Printre organizațiile care au boicotat scrutinul se numără organizația Iași, condusă de Cosette Chichirău și organizația Cluj, unde este un alt lider care îl contestă pe Barna, senatorul Mihai Goțiu. „Mesajul este unul clar și necesar. Mergem mai departe. Am depășit această chestiune cu efecetele alegeri prezidențiale.Continuăm analiza, dar strângem rândurile și ne întărim la nivel local”, le-a transmis Dan Barna celor care au votat pentru ca el să își dea demisia.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Ovi

Acum 2 ani

Barna ar fi o varianta decenta pentru Sibiu in conditiile in care doamna Fodor e un administrator acceptabil, dar lipsit de viziune si suflu nou. Intrebarea ar fi daca ar fi suficient de multi sibieni de acord cu asta sau si-ar lua-o-n freza. Asta ar fi sfarsitul carierei sale politice.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 2 ani

Faptul ca 49% din useristi nu s-au deranjat sa voteze seful partidului la care cotizează înseamnă ca : fie au părăsit fie partidul , fie pe Barna . Îngrijorător .
Raspunde

2cents

Acum 2 ani

"prezența la vot a fost de 51,5%" + "Votul s-a desfășurat pe parcursul a 5 zile" - eu deduc din aceste 2 informatii ca in USR exista o mare lehamite in ceea ce priveste conducerea partidului. Cum se poate ca in 5 zile doar putin peste jumatate dintre membri sa voteze? Cum pot justifica asta ei care sunt calare pe FB toata ziulica si dezbat in "poiana lui iocan"?? Sau daca nu e lehamite e frauda. Pe mine ma nedumereste profund aceasta situatie si imi aduce aminte de felul in care Ghinea si Barna au pus mana pe conducerea partidului acum aproximativ un an. Drula o fi stiind ceva? Ca e IT-ist de vaza al partidului...
Raspunde

...

Acum 2 ani

74,4% din cati? Din 51.5%? Adica e ceva de genul 7000 din 17000. Cu alte cuvinte vreo 10000 nu au votat (le e indiferent) sau nu il vor. Faina treaba. Daca facea unul din PSD faza asta in loc sa-si dea demisia era repede pus la zid ca se agata de scaun...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus