Vineri,
18.09.2020
Cer Senin
Acum
19°C

Hoți prinși după ce au escaladat acoperișul mall-ului din Șelimbăr. Cele mai interesante pățănii ale agenților de pază

20 Noiembrie 2019 07:59

Hoți prinși după ce au escaladat acoperișul mall-ului din Șelimbăr. Cele mai interesante pățănii ale agenților de pază

Agenții de pază ai magazinelor din Sibiu au povești interesante despre modurile „ingenioase” prin care fură cetățenii. De la lucruri simple, precum încercarea de a ieși din magazin într-un mod evident cu un cărucior de cafea, până la scene desprinse din filme, cu hoți care intră prin acoperișurile magazinelor. 

Unul dintre paznicii din Shopping City Sibiu are o poveste demnă de filmele cu „marile jafuri”. În urmă cu câțiva ani, Liviu se plimba prin mall, era noapte și magazinele erau deja închise. A auzit un zgomot dintr-o parte a clădirii, „în mall nu se prea întâmplau multe noaptea”, spune el. S-a întors din direcția în care mergea și s-a îndreptat repede spre locul de unde se auzea gălăgia. La reprezentanța Vodafone din Shopping City Sibiu, pe vremea aceea situată aproape de intrarea în mall, erau doi oameni. „Cumva au reușit să se urce pe mall și efectiv au intrat prin acoperiș direct în Vodafone”, spune acum amuzat Liviu, care nu mai este paznic de câțiva ani, dar își amintește cu zâmbetul de buze despre „inventivitatea” românului. Din păcate, paznicul nu știe ce s-a întâmplat mai departe pentru că poliția a preluat cazul.

În Auchan oamenii încearcă să fure constant, conform relatărilor unui paznic care și-a dorit să rămână anonim. „Încearcă ei, mai bagă în buzunare lucruri mici, dar îi vedem pe cameră. Echipa de la supraveghere video își face mereu treaba”, spune el mândru. Oamenii nu se limitează doar la obiecte mici, oamenii au încercat să fugă cu televizoare sau cărucioare pline de cafea. „Oamenii cred că noi nu îi vedem când schimbă etichetele, de exemplu pe un televizor pun altă etichetă a unui produs mai ieftin. E foarte ușor de detectat o astfel de escrocherie. La un moment dat cineva a încercat să plece cu un cărucior plin de cafea, cum credea că nu o să-l vedem?”, explică el.

În mall, la C&A, un agent de pază a povestit cum o persoană a îndesat într-o sacoșă produse în valoare de 2.000 de lei, fără să scoată alarmele. „Probabil au vrut să vadă dacă la ușă sună. Din păcate, poliția din Șelimbăr nu ne ajută, iar noi nu putem face nimic mai mult decât să îi oprim. Doar poliția îi poate sancționa”, explică el.

Niculae, un agent de pază din mall, explică cum într-o lună se fură de aproximativ 1.000 de lei de la fiecare magazin, oamenii ascund lucrurile pe unde pot, prin haine, buzunare sau genți. „Acum îi mai știm și nu îi mai lăsăm să intre, dar mulți dintre ei ne amenință. În plus, noi nu îi putem amenda”, adaugă Niculae.

Spre surprinderea tuturor, românii fură și cărți. Într-o librărie din centru, în urmă cu câțiva ani, un bărbat cu o geacă mare intra periodic, aproximativ o dată pe săptămână, se plimba printre rafturi, iar când librarii nu erau atenți băga câte o carte sub geacă. Într-una dintre librării un angajat care a observat lipsa mai multor cărți a verificat camerele de supraveghere și a descoperit cine era hoțul. „Următoarea dată când a venit l-am blocat în librărie și am chemat poliția”, spune A., una dintre angajate.

Adolescenții au fost și ei prinși la furat, într-un magazin de haine din centrul Sibiului. O angajată a povestit cum un grup de tineri au intrat la cabina de probe și au probat niște haine. Când au ieșit, angajata care se ocupa de zona respectivă a observat că alarmele au fost scoase și lăsate în cabina de probă. „Au reușit să fugă, dar între timp s-au lovit cu capul de ușă”, spune angajata magazinului.

Nici hotelurile nu sunt mai prejos, turiștii fură mereu câte un prosop sau o lenjerie de pat, „ca un fel de amintire”, spune administratorul unui hotel. Cu aceeași mentalitate se fură și de pe terasele cafenelelor sau restaurantelor din Sibiu, lingurițe, note de plată și multe alte altele. Mai multe detalii puteți găsi aici. „Un client a încercat să fugă cu un minibar din camera de hotel, acel frigider mic. Au văzut femeile de serviciu înainte să poată ieși din cameră și l-au oprit”, spune Cosmin Isaila, administratorul hotelului Rin.

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

3 comentarii

lili

Acum 10 luni

Ce stire interesanta, trebuie sa ma fac si eu jurnalist.
Raspunde

VVDhEhE

Acum 10 luni

Si eu mai fur...plicurile de zahar care nu le folosesc pe moment
Raspunde

Luca

Acum 10 luni

Se fura "note de plata " ? Serios ?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus