Luni,
05.12.2022
Partial Noros
Acum
9°C

Ce facem în weekend? Mergem la vot și la Teatrul de Balet

Ce facem în weekend? Mergem la vot și la Teatrul de Balet

Vremea nu este cea mai prietenoasă în acest weekend în Sibiu, temperatura nu va trece mult peste 10 grade Celsius și va ploua ocazional, dar asta nu împiedică organizatorii de evenimente să pregătească un sfârșit de săptămână plin. Duminică mergem la vot, dar până atunci putem merge la DJ Project, dialogul dintre Constantin Chiriac și președintele Academiei Române și la prima conferință gastronomică internațională din Sibiu. Sala Transilvania va găzdui mai multe evenimente sportive, la Teatrul Național „Radu Stanca” vedem Nora, iar la Teatrul Gong copii se pot bucura de Castelul Zânei Nopții, Alice și ateliere de creație. De asemenea, astăzi este premiera filmului Regatul de Gheață II.

Vineri, 22 noiembrie 2019

Cea mai bună pizza din centrul orașului se găsește la Pizza by Tango. Nimic nu merge mai bine cu o seară faină de vineri decât o pizza delicioasă, preparată cu ingrediente italienești. În Piața Mică din Sibiu, Asociația Culturală Euro Est Alternativ, de la ora 12 începe „Gusturile Iernii” al cărui invitat special este maestrul canadian Robert Rainford. Sâmbătă, masterul va găti preparate din carne de porc pregătite în Smoker pe care le va asocia cu mai multe sosuri și vinuri în cadrului unui Live Cooking Show, de pe scena evenimentului. Duminică, bucătarul va pregăti carne de vită, iar alături de el vor fi bucătari români. Masters of Flames vor organiza mai multe demonstrații culinare în mai multe locații din Sibiu și Șelimbăr. Mai multe informații despre eveniment găsiți aici.

gusturile iernii

Constatin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca”, este în dialog cu Președintele Academiei Române, Ion Aurel Pop, la Habitus de la ora 18. Tema discuției este „Național și European. Dialog, Responsabilitate, Provocări”, iar intrarea este liberă. Mai multe informații puteți găsi aici.

tnrs

Campania „Sibiu – Orașul bunelor maniere” va încheia seria evenimentelor desfășurate la Sala Thalia, în luna în care se sărbătorește Ziua Internațională a Salutului – noiembrie. Începând cu ora 19:00, publicul este invitat pentru a asculta muzica clasică interpretată live de instrumentiști ai Filarmonicii de Stat Sibiu cu artiștii Gasca Petre la corn și Luminița Petre în calitate de dirijor.

orasul bunelor maniere

Trupa Elisa va concerta de la ora 21:00 la Atrium Cafe din Sibiu. De la finalul anului 2018 membrii formației Elisa se află într-o călătorie exploratorie pentru a-și găsi propria lor abordare personală și progresivă a muzicii pop, păstrând un sunet electric prin încorporarea de elemente din alte genuri. Mai multe informații puteți găsi pe pagina de Facebook asociată evenimentului.

elsa

DJ Project va fi live în Cotton Pub începând cu ora 22:00, trupa a lansat o nouă piesă intitulată „Retrograd”, care aduce în lumină noua solistă a proiectului – Andia. Artista are un timbru vocal proaspăt care poate fi comparat cu o combinație între Irina Rimes și Halsey. Mai multe informații puteți accesa pe pagina de Facebook.

dj project

La Faust Café und Disko, băieții de la DSCNTD vor anima atmosfera de la ora 22:00, pentru un concert al trupei Nopame. Trupa s-a format în iarna anului 2013, astăzi proiectul este o combinație între muzica electronică și ritmuri tropicale, presărat de funk și jazz. Prețul unui bilet este de 20 de lei.

faust

La Bridge Cafe, de la ora 22:00, se lansează un album de Hip-Hop al MC-ului Esu din Sibiu. Albumul se numește uMCn – ultimul MC necunoscut- conține 13 melodii produse de trei beatmakeri – Mădălin, SOP, Snar3 - și a fost lansat online în septembrie. Invitații evenimentului sunt Rafa, Basilvio, Fiulrisipitor, Filter+ și Melcu. Mai multe informații puteți găsi pe pagina de Facebook asociată evenimentului.

lansare de ablum

Sâmbătă, 23 noiembrie 2019

Sâmbătă are la loc prima conferință gastronomică de nivel internațional organizată de Muzeul Brukenthal, Biblioteca ASTRA și I.D.E.A.L. Evolution de la ora 8:00. Vor fi prezenți 17 personalități din zece țări diferite, printre care Chefi Michelin, proprietari de restaurante, manageri și oameni din industria ospitalității. Tematica de discuție este „Construirea unei punți de legătură prin mâncare” , scopul fiind realizarea unui dialog solid la nivel internațional între comunitățile locale, micii producători și toți cei care activează în industria ospitalității. Evenimentul are loc la Biblioteca Astra, iar accesul se realizează pe baza uni bilet care poate fi achiziționat aici.

i.d.e.al.

În sala de sport al Liceului Teoretic „Constantin Noica” va avea loc cupa Sibiului la Kickboxing. Evenimentul începe la ora 12:00 și este organizat de Clubul Sportiv Kudokai Full Constact Sibiu. La eveniment vor participa peste 200 de copii.

kickboxing

Alandala Circus Project invită copii la un atelier de mișcare prin joacă începând cu ora 13:15, pe strada Abatorului. Evenimentul are loc în fiecare sâmbătă și este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între șase și 12 ani. Pentru înscrieri puteți suna la numărul de telefon  0734368819.

mișcare prin joacă

Sala Transilvania va găzdui un meci de baschet între BC CSU Sibiu și SCM Timișoara de la ora 18:00. Partida din cadrul etapei a VII-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin nu este televizată. Intrarea se va face pe baza de bilet, prețul unuia este 20 de lei și poate fi achiziționat aici.

baschet

Teatrul de Balet Sibiu invită sibienii la „Seara tinerilor coregrafi” de la 19:30 la Sala Thalia. Proiectul este  o platformă de creație coregrafică, un proiect de anvergură dedicat susținerii celor mai tineri coregrafi români (cu vârste cuprinse între 19 și 28 de ani) și a promovării creațiilor originale ale acestora.

gala de balet

Rock and Bike Music Club organizează o noapte de metal extrem de la ora 20:30. Pe scena din bar vor urca două trupe – Left Hard Path din Cluj – Napoca recunoscuți pentru metalul extrem progresiv și EvergreeD din Sibiu, o trupă de melodic death metal. Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi pe pagina de Facebook.

evergreed

Duminică, 24 noiembrie 2019

Duminică mergem la vot. Sunt doar două opțiuni, nu e greu deloc!

alegeri europarlamentare referendum buletin de vot urna (7)

De la ora 8:00 începe Cupa Internațională de Karate Kyokushin Open 2019 la Sala Transilvania. Evenimentul este dedicat cinstirii memoriei lui Sosai Masutatsu Oyama, vieții, spiritului, sacrificiului și marilor realizări ale acestuia și se va desfășura sub supervizarea IKO Kyokushinkaikan Honbu-Federatia de Kyokushinkai Traditional, IKOK-UTKF Honbu. Participarea este deschisă oricărui club sportiv, indiferent de apartenență, competiția fiind destinata categoriilor de copii, juniori, tineret, pe toate nivelele valorice, atât la secțiunea Kata cât și la Kumite.

cupa internaționala de karate

Muzeul Iluzilor ajunge pentru prima oară la Sibiu și va putea fi vizitat în perioada 24 – 29 noiembrie. Muzeul va putea fi vizitat pe bază de rezervare, la contact@muzeuliluziilor.ro sau la numărul de telefon 0740.365.699. Spectacolele se vor desfășura la Biblioteca Județeană ASTRA, între orele 09:00 și 18:00, din oră în oră, cu începere la oră fixă. Durata unei vizite este de 60 de minute, iar prețul unui bilet este de 16 lei. Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Facebook a evenimentului.

muzeul iulzilor

Centrul Cercetășesc Nocrich au pregătit un atelier de  ceramică pentru copii între cinci și 12 ani de la ora 11:00. Sub îndrumarea unui meșter olar copiii vor modela lutul, vor învăța să folosească roata olarului și să picteze pe ceramica arsă deja. În plus cercetașii de la Centrul Cercetășesc Nocrich vor pregăti câteva jocuri de grup în jurul unui foc de tabără la un ceai cald. Prețul unui bilet este de 60 de lei, numărul maxim de copii care pot fi înscriși este 15. Înscrierile se pot face pe adresa de e-mail potecaslowfood@gmail.com.

atelier de olărit

Asociația Florescu-Fernandez and Friends organizează un concert cu pian și violoncel cu operele 5 și 69 ale lui Ludwing van Beethoven, începând cu ora 17:00 în Sala Oglinzilor al Forumului German. Intrarea este liberă. Pianista Monica Florescu și violoncelistiul Makcim Fernandez Samodaiev excelează în domeniul muzicii de cameră și ca soliști concertiști cu o experiență formată de-a lungul anilor în care au creat proiecte diverse de la concerte de muzică de cameră la creații contemporane până la colaborări ample cu alți artiști de renume din domeniul muzicii clasice și proiecte interdisciplinare create în colaborare cu companii de balet și teatru. Mai multe informații puteți găsi aici.

concert cameral

De la ora 18:00, la restaurantul Pasaj se va organiza o cină caritabilă, iar toate încasările vor fi folosite în întregime pentru sprijinirea pacienților oncologici prin Casa Sus Inima. Prețul unui meniu este 150 de lei, iar rezervările se pot face aici, sau pe adresa de e-mail susinimasibiui@gmail.com.

cina caritabilă

Teatrul de Balet va organiza Gala Uniunii Artei Coregrafice din România, la Sala Thalia de la ora 19:00. Acesta este un eveniment anual organizat cu scopul acordării unor diplome de excelență celor mai meritorii dansatori, coregrafi și manageri de instituţii din România cu activitate în domeniul artei dansului. Alături de decernarea premiilor, gala are și o componentă de spectacol prin punerea în scenă a unor momente coregrafice de excepție. Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.

gala uniunii artei

Barul Mango a pregătit o seară de Stand-up Comedy, de la ora 20:00, iar prețul unui bilet este 30 de lei. Doru iVanov este un fost concurent al sezonului patru al emisiuni iUmor. Este comediant profesionist din 2005 și a realizat împreună cu Spitalu’ 9, cel mai lung turneu de comedie din România, în 107 orașe. Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi pe pagina de Facebook creată. „Oră de lectură” a Librăriei Humanitas va începe de la ora 15 și se vor asculta fragmente din „Casa de iarnă” de Ben Guterson, ]n lectura actorilor Lerida Buchholtzer și Cătălina Neghină de la Teatru Național „Radu Stanca”. Casa de Iarnă este hotelul plin de secrete și oaspeți bizari al venerabilului domn Norbridge Autumnal, unde Elizabeth, o fată superdeșteaptă, pasionată de șarade și jocuri de cuvinte, ajunge să-și petreacă vacanța. Împreună cu noul ei prieten, Freddy, Elizabeth explorează toate cotloanele hotelului și mai cu seamă biblioteca uriașă, unde găseşte, consemnate încifrat, pagini din istoria cel puțin ciudată a locului. Cu ajutorul unei cărți magice, fata începe să dezlege mister după mister și descoperă că viața ei și trecutul familiei lui Norbridge sunt inexplicabil legate. Și, pentru că șirul coincidențelor nu se oprește aici, Elizabeth este singura care poate să ridice blestemul ce apasă asupra Casei de Iarnă și să arunce-n aer toate enigmele care o înconjoară. Evenimentul este gratuit, iar înscrierile se fac pe adresa de e-mail sibiu@humanitas.ro.

ora de lectura

Programul integral al Teatrului de tineret și copii Gong poate fi accesat pe website-ul dedicat, iar programul Teatrului Național „Radu Stanca”, de unde pot fi achiziționate bilete, este aici.

Programul filmelor care rulează la CineGold, multiplexul din Promenada Mall Sibiu, poate fi consultat aici.  Filmele care rulează la Centrul Cultural Ion Besoiu sunt disponibile pe pagina de facebook a instituției, în timp ce programul Cinematografului ARTA poate fi consultat mai jos.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus