Luni,
24.06.2024
Parțial Noros
Acum
29°C

Ulciorul nu merge de multe ori la buzunarul aleșilor. Fostul director al Aeroportului pierde procesul cu aleșii județeni

Ulciorul nu merge de multe ori la buzunarul aleșilor. Fostul director al Aeroportului pierde procesul cu aleșii județeni

După ce și-a recuperat salariul câștigând prin instanță câte 1.000 de euro din buzunarul aleșilor județeni care l-au demis, Augustin Sava, fostul director al Aeroportului sibian, a încercat să obțină de la aceiași aleși și contravaloarea contribuțiilor sociale. Acest din urmă proces, însă, nu s-a mai dovedit unul lucrativ pentru Sava.

”Respinge recursul declarat de reclamantul-recurent Sava Augustin împotriva sentinţei nr.84/2019 pronunţată de Tribunalul Sibiu”, se arată în hotărârea definitivă dată de Curtea de Apel Alba Iulia săptămâna aceasta, în cadrul celui mai recent proces deschis de Augustin Sava, cel care a condus Aeroportul internațional Sibiu până în 2013, când mandatul i-a fost încheiat prin hotărâre adoptată de consilierii județeni (Regia autonomă Aeroportul Sibiu funcționează în subordinea Consiliului Județean).

118.000 de lei a recuperat Augustin Sava (foto principală), mai apoi, de la consilierii județeni, pe care i-a dat în judecată cerând să îi plătească din propriul buzunar salariul care i s-ar fi cuvenit pe restul de mandat pe care îl mai avea de dus la final (adică până în noiembrie 2015). Iar anul trecut, Augustin Sava a deschis un nou proces, deoarece a cerut ca pe lângă cei 118.000 de lei să îi mai fie plătite și contribuțiile pentru pensie și asigurarea de sănătate. ”Reclamantul (Augustin Sava – n.r.) s-a adresat la începutul anului 2018 Casei județene de pensii Sibiu, solicitând recalcularea pensiei pentru perioada 30.07.2013 – 15.12.2015, iar prin scrisoarea primită i s-a răspuns că pentru perioada menționată nu a fost achitată contribuția de asigurări sociale la sistemul public de pensii. (…) Având în vedere răspunsurile primite din partea Casei județene de pensii Sibiu și a CJ Sibiu, reclamantul a înțeles să se adreseze instanței de judecată, considerând că refuzul CJ Sibiu de a vira contribuțiile sociale la Casa de pensii și la Casa de asigurări de sănătate este abuziv, atâta timp cât Tribunalul Sibiu și Curtea de Apel Alba Iulia au recunoscut dreptul reclamantului la încasarea contravalorii daunelor interese“, informau reprezentanții CJ Sibiu anul trecut, când erau dați în judecată de Augustin Sava.

Pe fond, procesul s-a încheiat la Tribunalul Sibiu în februarie anul acesta. Tot prin respingerea acțiunii lui Augustin Sava. ”Pentru toate aceste argumente (daunele interese nu sunt drepturi salariale ) și Consiliul Județean Sibiu nu este angajatorul reclamantului (angajator fiind RA Aeroportul Internațional Sibiu) refuzul pârâtului de a achita/vira contribuțiile la Casa Județeană de Pensii Sibiu și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate este justificat, sens în care acțiunea de față s-a dovedit a fi nefondată”, motiva Tribunalul Sibiu hotărârea din februarie. Hotărâre menținută, acum, și de Curtea de Apel Alba Iulia.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Eu sibianul de 54 de ani

Acum 4 ani

Trebuie să i se plătească absolut toate contributiile la stat. El nu trebuia dat afară.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus