Miercuri,
01.02.2023
Parțial Noros
Acum
1°C

Mai mulți sibieni au votat acum decât în urmă cu două săptămâni. 40,21% la ora 16

Mai mulți sibieni au votat acum decât în urmă cu două săptămâni. 40,21% la ora 16

La ora 16, prezența la votul pentru alegerile prezidențiale în județul Sibiu este de 40,21%. Au votat 152.525 de sibieni din cei 379.293 înscriși pe listele electorale. În urmă cu cinci ani, în județul Sibiu au votat 38,96% până la ora 16.

La această oră, cea mai mare prezență la urne, la nivel național, a fost înregistrată în județele Ilfov, Cluj, Brașov, Argeș și Sibiu. Singura diferență față de acum două săptămâni este că în Argeș au votat de această dată mai mulți cetățeni decât în Sibiu. La polul opus, județele codașe sunt Harghita, Covasna, Satu Mare, Mureș și Vaslui. Până la această oră, la scrutinul pentru alegerea președintelui, a fost înregistrată o prezență la vot puțin mai mare decât cea de la alegerile prezidențiale din 2014, 35,81% acum, față de 35,10 la sută în urmă cu cinci ani, potrivit datelor Biroului Electoral Central. În turul întâi al alegerilor prezidențiale procentul la această oră era de 33,45%.

Totalul prezentat aici nu ține însă cont de voturile din diaspora. La nivel național au votat până la această oră 6,5 milioane de cetățeni, iar în diaspora alți peste 700 de mii de români.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus