Sâmbătă,
27.02.2021
Cer Senin
Acum
0°C

Prezidențiale la Sibiu, între o teleormăneancă și un sibian. Prezența la vot, un fel de ”copy-paste”

Prezidențiale la Sibiu, între o teleormăneancă și un sibian. Prezența la vot, un fel de ”copy-paste”

Peste 46.000 era numărul sibienilor care au votat până la ora 11:00 din ziua celui de-al doilea tur de vot pentru Președinția României. Președinție pentru care au mai rămas în cursă sibianul Klaus Iohannis și teleormăneanca Viorica Dăncilă.

46.803 este numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urnele de vot din județul Sibiu în cursul acestei zile, până la ora 11:00. În procente este vorba de 12,33% din totalul sibienilor cu drept de vot. Un procent peste media pe țară, care – la aceeași oră – era de 11,31%.

Raportată la duminica de acum două săptămâni, prezența la vot este aproape identică. La ora 11:00 a primului tur de vot din cadrul prezidențialelor, în urnele de vot din întreg județul au introdus opțiunile de vot 46.361 de alegători (adică cu 442 mai puțini decât duminica aceasta). Un număr care corespundea unei prezențe la vot de 12.22%.

Conform statisticilor publicate de Biroul electoral central, prezența cea mai mare la vot este cea din mediul urban al județului. De mai bine de două ori este mai mare numărul orășenilor din județul Sibiu care s-au prezentat la vot, față de numărul celor care locuiesc la țară. Raportat la grupele de vârstă, cea mai mare prezență o au sibienii cu vârste cuprinse între 45-64 de ani (categoria cea mai activă până la ora 11:00) și cei de peste 65 de ani.

statistica mediu Numărul bărbaților care au votat este mai mare decât cel al femeilor.

statistica gen

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gratiela Ciocaldau

Acum 1 an

Teleormaneanca va fi presedintele nostru! Am votat toata familia cu dansa, o sa fie bine!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Muc the little

Acum 1 an

Sunteti niste primitivi voi astia de la Turnu Sfatului! Stiu ca o sa imi cenzurati postarea ca pe multe altele. Cum bai poti scrie un articol despre doi candidati la cea mai inalta functie in stat stabilind drept criteriu de abordare apartenenta geografica??!!! Evident inducand ideea ca e superior sa fii din Sibiu "by default" si de porc sa fii din teleorman tot" by default ". Sunteti niste jurnalisti extrem de slabi si niste cetateti la fel. Nu publicati comentariul meu din lasitate dar asta nu schimba cu nimic realitatea...... Rusine pentru democratia functionala pe care o acclamati a fi respectata si or care nici macar nu o intelegeti... De ce nu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus