Marţi,
04.08.2020
Partial Noros
Acum
29°C

Sibianul care a cărat cu TIR-ul românii la vot: „Nu poți să nu votezi și apoi să ai pretenții”

24 Noiembrie 2019 20:19

Sibianul care a cărat cu TIR-ul românii la vot: „Nu poți să nu votezi și apoi să ai pretenții”

Gheorghe Popa este din Șelimbăr și face curse internaționale din 2006. Până acum s-a nimerit să fie în deplasare de trei ori în timpul alegerilor – la ultimele parlamentare și la cele două tururi ale alegerilor prezidențiale de acum. În acestea două din 2019 și-a ajutat colegii de breaslă și i-a dus cu TIR-ul să voteze.

Sibianul spune că totul a fost posibil datorită grupului Voluntari în Europa, de pe Facebook. Pentru că știe cât de important este să își exercite dreptul de a vota, a luat legătura cu mai mulți români aflați pe drumurile din Franța și a dus opt persoane, printre care și un alt sibian, să voteze odată cu el. Cei opt altfel poate nu ar fi avut posibilitatea să o facă.

„Am mers 30 de km dus și 30 întors cu mijlocul de care am dispus. Pentru mine e foarte important votul ca și pentru alții de altfel. La turul întâi am votat la Hamburg cu alți trei colegi, tot cu furia albastră (cap tractor), acum am fost opt, la Calais, în Franța. Nu poți să nu votezi și apoi să ai pretenții. E un drept garantat de constituție”, spune Gheorghe Popa.
Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, spune că se bucură că a putut să fie de ajutor și este mândru să fie român, așa că nu putea să nu meargă să voteze. „Și la turul întâi și la turul doi eu am condus și am fost bucuros că am putut ajuta și alți colegi. Sunt mândru că sunt român indiferent în ce colț al Europei mă aflu. Și nu numai atât, dar și povestesc de România numai de bine. Vorbesc germana binișor și chiar un pic engleză.”

Gheorghe face curse internaționale de 13 ani și mărturisește că, deși este mândru de meseria lui și de faptul că își câștigă banii cinstit, uneori și-ar dori să poată renunța, ca să poată să stea mai mult cu familia, „cea mai mare avere a mea”.

74801129_2681476421902572_3604241485702103040_o

El nu este singurul sibian pe TIR care a ajuns să voteze. Grupul de Facebook „Voluntari în Europa” a mai ajutat la intermedierea câtorva întâlniri prin care s-au bucurat de ajutor și alți sibieni. Un bărbat din Avrig a reușit să voteze după mai multe ore de așteptare, la fel și unul din Săliște.

Vizualizari: 5176

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

luckacs

Acum 8 luni

FELICITARI OMULE. Ai aprecerea noastra, a tuturor.
Raspunde

Mihai

Acum 8 luni

Felicitări? Daca o faceau altii, erau penali... Dubla masura omoara societatea asta a noastra... Cand noi facem ceva, e normal, legal, democratic...daca fix acelasi lucru il fac ceilalți, penal, groaznic, etc. Daca spunea un psd-ist ce a debitat plasticata de turcan (propagheaza...te trezesti mort), doua luni nu incetati cu caterinca...dar na, a zis-o ea e o mica greseala, ce mare lucru...sau sa fi spus ce a debitat orban legat de comisarul european, ca ei au dat jos guvernul in Romania, ca sa ofere majoritate celor din ppe...adevarat nationalist si patriot....vai mama voastra
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus