„Ceainăria bunelor practici educaționale” este un concept de evenimente recurente, dezvoltat de profesorii Merito, care aduce împreună profesori valoroși, cu vocație și dăruire pentru meserie. Prima ediție a avut loc în Sibiu, în 20 noiembrie, la Științescu Hub, acest spațiu fiind înființat de o comunitate de profesori valoroși, precum Aura și Olimpiu Roca și Alina Hoară.
Din dorința de a colabora și învăța continuu, profesorii s-au strâns într-un spațiu de comunitate, care le aparține și este despre ei, pentru a răspândi educația de calitate. La inițiativa profesorilor Alina Hoară, acest eveniment și-a dorit să conecteze unitățile de învățământ la tot ce se întâmplă în comunitatea sibiană în sfera educațională, să se facă un transfer de bune practici între acești actori sociali. La evenimentul din Sibiu au participat 40 de cadre didactice din tot județul, atât din zone rurale cât și urbane. De asemenea, au fost prezenți șapte reprezentați ai fundațiilor, asociațiilor și ONG-urilor din comunitate care desfășoară activități în domeniul educațional.
„Ceainăria bunelor practici educaționale” s-a desfășurat în două părți. În prima parte cei șapte reprezentați, Școala Trimitoare, Atelierul Kinetic, Fundația Comunitară Sibiu, Centrul Cercetășesc Nocrich, Festivalul Future Kids, Martin Edu Center, Smart Education Center le-au vorbit profesorilor despre ceea ce fac ei, cum îi pot sprijini în activitățile școlare, mai ales în cadrul programului național ”Săptămâna Altfel”. Apoi au făcut schimb de idei și contacte pentru viitoare colaborări.
În a doua parte, profesorii și-au prezentat proiectele lor, bunele practici aplicate la clasă și au solicitat cooperare în cadrul proiectelor. Hoară Alina le-a vorbit despre Comunitatea Merito și despre oportunitatea de a propune un profesor ce poate fi selectat pentru a face parte din această comunitate și a câștiga 7.000 de lei - premiu oferit cadrelor didactice selectate - dar și despre platforma Narada, în spatele căreia stă o echipă dornică să ajute cadrele didactice se obțină finanțare pentru proiectele lor, care pot fi depuse până pe 30 noiembrie 2019.
La următoarea ediție promotorii acestui eveniment își doresc să aducă mai aproape de cadrele didactice firme sau oameni de afaceri dispuși să investească în educația de calitate, în proiectele profesorilor valoroși. Evenimentul va fi reluat pentru început o dată la trei luni.
Evenimentul a fost găzduit și finanțat de Științescu Hub Sibiu, care are drept scop promovarea unei educații de calitate și de Comunitatea Merito. Evenimentul a fost susținut și promovat la nivel local de către Insp. Înv. Primar, Diana Bucuță.
foto Științescu Hub
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: ministerul Educatiei , Fundaţia Comunitară Sibiu , Alina Hoara , Asociației Școala Trimitoare , Localitatea Veseud , Marele Premiu , Diana Bucuţă , proiecte , profesori , Științescu Hub , Pentru Sibiu , Atelierul Kinetic , Săptămâna Altfel , Hoara Alina Simona , Comunitatea Merito , Festivalul Future Kids , Martin Edu Center , Smart Education Center , Finanțarea Învățământului Supe , Științescu Hub Sibiu , Olimpiu Roca , Centrul Cercetășesc Nocrich
Vizualizari: 1253
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
Rammstein
Acum 6 ore
Marcel
Acum 6 ore
Marcel
Acum 6 ore
Dan
Acum 6 ore
Lol