Luni,
20.03.2023
Cer Senin
Acum
15°C

Căprioară lovită mortal de o mașină, între Sibiu și Rășinari. Salvatorii insistă să fie înființat un serviciu de urgență

Căprioară lovită mortal de o mașină, între Sibiu și Rășinari. Salvatorii insistă să fie înființat un serviciu de urgență

O căprioară și-a găsit sfârșitul pe drumul dintre Sibiu și Rășinari, după ce a fost lovită de o mașină. Din păcate, în ciuda intervenției rapide a salvatorilor, rănile pe care le-a suferit au fost prea grave.

Accidentul s-a petrecut aseară. Veterinarul asociației Prietenii Berzelor din Cristian a ajuns la fața locului în cel mai scurt timp pentru a-i acorda primul ajutor, iar voluntarii au reușit să identifice fondul de vânătoare, să contacteze administratorul și să obțină acordul acestuia pentru a putea interveni. „În ciuda promptitudinii cu care s-a acționat, căprioara nu a putut fi salvată. Prezenta fractură cu dezarticulare la nivelul extremității distale a tibiei la ambele membre posterioare și fracturi la nivelul radiusului, ulnei și metacarpienelor membrului anterior drept. A trebuit din nou să alegem ce e mai bine pentru animal...”, au notat reprezentanții asociației pe pagina de Facebook.

Având în vedere faptul că tot mai multe animale sălbatice ajung în situații similare, asociația sibiană spune că ar putea fi salvate dacă la Sibiu ar exista un serviciu de urgență dedicat acestor animale.

„Căprioara de aseară nu a putut fi salvată. Dar știm că nu a chinuit mult timp la marginea drumului. Și mai știm că Serviciul de Urgență pentru Animale Sălbatice pe care luptăm să-l înființăm în județul Sibiu este o necesitate, nu un moft al nostru. Avem nevoie de un serviciu care să funcționeze pe baza unor protocoale clare cu instituțiile statului și cu toți factorii implicați și responsabili. Și știm că nu o să ne oprim până când nu îl vom vedea funcționând.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3295

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Luci

Acum 3 ani

Animalele conteaza, dar oamenii ????????
Raspunde

Cris

Acum 3 ani

Alt cretin a omorât un animal ...câte știri de acestea auzim este incredibil ! Cati criminali sunt cu mașinile pe drum...ca de obicei le doresc aceeași soarta!!!
Raspunde

Inna

Acum 3 ani

Cred ca tu mergi doar cu bicicleta sau pe jos, cretinule
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus