Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
20°C

Tupeu de partid: Să ai chirie 200 de lei și să nu plătești de patru luni

Tupeu de partid: Să ai chirie 200 de lei și să nu plătești de patru luni

ALDE Sibiu nu și-a mai plătit chiria pe cele două sedii pe care le are închiriate de la Urbana de patru luni. La fel și Partidul România Unită. Partidul Popular Maghiar stă ceva mai bine: n-a mai plătit chiria de trei luni. Societatea Consiliului Local Sibiu îi somează pe toți să plătească, amenințând că încep demersurile legale pentru recuperarea debitelor.

Cinci lei pe metru pătrat

În baza Legii 334/2006, autoritățile administrației publice centrale și locale trebuie să asigure spații pentru sediile centrale și locale ale partidelor politice, precum și terenurile aferente. ”La cererea motivată a acestora”, se arată în lege. Partidele politice pot primi cel mult câte un sediu pe unitate administrativ teritorială, spune legea, la un preț stabilit, la fel, tot prin lege: chiria nu depășește cinci lei pe lună/metru pătrat.

PMP sibiu sediu (13)

Așa se face că PMP, de exemplu, plătește  191,85 lei pe lună pentru sediul de 49,3 mp, de pe strada Arhivelor nr. 2. Tot pe această stradă, o garsonieră cu suprafața locuibilă de 28 de metri pătrați, s-a închiriat la sfârșitul anului trecut cu 280 de euro lunar. PNL plătește pentru sediul organizației municipale de pe strada Fabricii nr. 2 bl. 9, 230,01 lei pe lună. Suprafața totală: 68,24 mp.

”Plătim tot până vineri”

ALDE Sibiu are cele mai mari datorii la Urbana. Au restanță câte patru luni la cele două sedii: cel de pe strada Turnului nr. 22 – 68 mp – 272,62 lei/lună și la cel de pe bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 39 – 44,48 mp – 207,09 lei/lună. Datorii de 1.293,94 lei pentru primul și 1.013,81 lei pentru celălalt. ”Chiar am vorbit cu cei de la Urbana, dar eu știu că avem datorii pe trei luni, nu pe patru. Am avut niște probleme medicale, nu m-am putut ocupa, dar până vineri, săptămâna asta, achităm tot. E greu și pentru noi, nu suntem partid mare, a mai fost și campanie. Noi, pe plan local, ne descurcăm numai din cotizații, dar vom plăti”, a anunțat președintele organizației Ovidiu Gheorghe Tocaciu.

tocaciu

Datori sunt și cei de la Partidul Populari Maghiar (242,03 lei), restanță de trei luni, și Partidul România Unită: 828,75 de lei, bani neplătiți în ultimele patru luni. ”SC Urbana SA îi somează pe debitori lunar și inițiază demersurile legale pentru recuperarea debitelor”, anunță purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

 PSD Sibiu și-a cumpărat sediile

Social-democrații au demarat de mai mulți ani procedurile de achiziționare a spațiilor pe care le avea închiriate tot de la Primăria Sibiu. Sediul organizației municipale de lângă Parcul Astra și cel al organizației județene de lângă Piața Huet au fost cumpărate de social-democrați. Mai mult, după achiziționare, organizația municipală a PSD Sibiu și-a închiriat la rândul său unul din spații. S-a întâmplat la începutul anului 2018, iar în locul ședințelor de campanie se vând acum medicamente. ”E foarte bine că s-a deschis farmacie. Farmaciile sunt pentru oameni, pentru oameni bolnavi”, spunea fostul președinte al PSD Municipiul Sibiu, Gheorghe Suditu.

sediu PSD Sibiu (1)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

dancp2

Acum 2 ani

alde nu va mai exista in politichie la revedere good bye viszont latsara
Raspunde

luckacs

Acum 2 ani

Daca chiria asta nu o poate plati un partid ce sa mai discutam de tentatiile ce apar?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus