Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
0°C

Interviu cu Iuliu Mureșan, președintele FC Hermannstadt: Începe o nouă epocă pentru Sibiu

Interviu cu Iuliu Mureșan, președintele FC Hermannstadt: Începe o nouă epocă pentru Sibiu

Tribună nouă, gazon imaculat, salarii plătite la zi și o atmosferă cum n-am mai avut de pe vremea Ligii II, cam așa descrie situația de la FC Hermannstadt președintele Iuliu Mureșan.

E gata și gazonul, avem tribună nouă, echipa se întoarce acasă. FC Hermannstadt intră într-o eră a stabilității?

Începe o eră nouă pentru Sibiu. FC Hermannstadt intră într-o eră a stabilității. Echipa are foarte mare nevoie de public, de fani care să o susțină și să o împingă de la spate. Trebuie să începem să adunăm puncte și eu sunt convins că, datorită faptului că se va juca pe un gazon de cea mai bună calitate, în nocturnă, în fața propriului public, echipa se va exprima mult mai bine. Sigur, e greu acum cu CFR, este echipa de pe primul loc, dar oricum vom face puncte.

Nu vă e teamă că sibienii s-au îndepărtat de echipă în toată această perioadă de pribegie?

Nu, publicul revine! În Sibiu există un public de fotbal, asta am constatat, văd pe stradă și pe la stadion dragostea echipei. Și pe stradă mă abordează foarte multă lume...

Muresan stadion (3)

Vă ceartă? Vă dau sfaturi?

Nu, în general oamenii pun întrebări legate de echipă. Oamenii sunt curioși, vor să știe ce se întâmplă la echipă și abia așteaptă întoarcerea acasă. Atmosfera este bună, nu este niciun fel de problemă. Dimpotrivă, eu cred că echipa a rămas datoare, sper să adune puncte și să urce în clasament.

Pe de altă parte, 50 de lei biletul... nu e cam mult?

Poate că este un pic cam mult, dar ele se vând foarte bine, mai ales și după ce am deschis casieriile fizice. Există o categorie de public neobișnuită să folosească internetul și atunci biletele se vând cam jumătate online, jumătate la casierii. La opt dimineața, când am venit eu la stadion, erau deja oameni la coadă.

Nu vă întreabă dacă n-aveți niște bilete?

Ba da, unii m-au întrebat. Le-am zis că au venit prea de dimineață, că abia la zece se deschid casieriile. Deci lumea e dornică și asta e bine.

Realist vorbind, sezonul trecut ne-am salvat de la retrogradare datorită meciurilor de acasă, de pe final. Înseamnă că anul acesta nu vom avea emoții?

E clar că ne-am salvat că ne-am salvat cu ajutorul publicului. E jalnic să joci un meci fără spectatori și nici jucătorii nu se ridică la valoarea lor adevărată. Eu sper că avem suficient timp și condiții foarte bune pentru a evita emoțiile.

Muresan stadion (14)

Care e starea de spirit a jucătorilor? I-am văzut destul de nervoși pe unii dintre ei...

E normal, s-au săturat de plimbări și rezultate negative. Dacă nu obții puncte și ești pe un loc retrogradabil ajungi să-ți fie rușine să mai ieși din casă, pe stradă... toți jucătorii sunt preocupați de situația echipei. Sigur, e normal să apară o stare de nervozitate și neîncredere în forțele proprii. Asta va face publicul, va da încredere echipei și va aduce forța de care au nevoie jucătorii.

Salariile sunt plătite la zi? Ce datorii are clubul?

Salariile sunt plătite la zi. Starea financiară a clubului e bună, am tot plătit din datorii, am avut o datorie la stat pe care am reeșalonat-o și începem s-a plătim conform eșalonării, cu jucătorii suntem la zi, deci chiar nu sunt probleme.

Putem spune că este un club sănătos.

FC Hermannstadt este un club sănătos.

În ce relații sunteți cu primarul Sibiului?

Am vorbit cu doamna primar și mi-a plăcut discuția pe care am avut-o. Dânsa a fost foarte interesată și atentă la ceea ce i-am spus și a și acționat corespunzător, adică s-au făcut deja niște pași concreți. Eu spun că ne bucurăm de susținerea doamnei primar și a Consiliului Local. Nu avem nimic de reproșat nimănui, doar nouă, să facem puncte în clasament. Aceasta este realitatea. Nici nu vrem să căutăm scuze, ci vrem să muncim mai mult și mai bine, să oferim și noi satisfacții sibienilor prin victorii.

Muresan stadion (13)

Ce urmează la stadion? La ce ar trebui să se aștepte sibienii?

De la anul o să vedem iar un șantier în construcție, o să vedem schele, pentru că s-a suplimentat bugetul alocat construirii stadionului. Stadionul va fi unul foarte frumos, modern, de categoria a patra UEFA, adică se vor putea disputa meciuri de Champions League la Sibiu, inclusiv din faza grupelor. Cum este și stadionul CFR-ului, de altfel. O să fie un stadion modern, construit după rigorile manualului UEFA, deci se vor schimba foarte multe în următorii ani.

Deci o să se lucreze, dar avem tribuna refăcută și gazonul...

Acum proiectanții și cu primăria sunt preocupați foarte tare cum să continue lucrările la stadion fără să ajungă cu șantierul dincoace de gard, adică pe pista de atletism și spre gazon, astfel încât echipa să își poată disputa meciurile acasă, fără probleme. Au înțeles este un dezastru să te tot muți... Conform caietului de sarcini, 18 luni este perioada de execuție și este foarte posibil să se termine chiar mai repede.

Să sperăm că nu mai pleacă... nu ne dați emoții!

Acum asta se caută. Nu vă dau emoții că se găsesc soluții, din ce am văzut se vor găsi soluții să se lucreze cu niște macarale speciale, deci totul se va desfășura în afara gardului.

Închei cu o curiozitate personală. Ce v-a trebuit Sibiul? E aproape de Cluj, nu vă puteți desprinde de fotbal? Mă gândesc că nu pentru bani ați venit la Sibiu.

Nu am venit pentru bani. Sibiul este un oraș frumos și oamenii sunt foarte frumoși. Am constatat acum, că înainte treceam doar prin Sibiu – și când eram student am venit de câteva ori pe la Sibiu și pe la Păltiniș. Dar m-au convins cei din consiliul director și mai ales cei doi, Claudiu Rotar și Ștefan Băcilă, după o discuție de două ore, la mine acasă, în Cluj.

Muresan stadion (7)

Faceți naveta sau stați în Sibiu?

Merg cam la două săptămâni acasă, întotdeauna după meciuri, depinde mult și de programul echipei.

Ce faceți într-o zi obișnuită prin Sibiu? Pe unde mergeți?

Dimineața, cum v-am zis, vin la birou, apoi merg la antrenamente. De obicei nu ratez niciun antrenament, foarte rar se întâmplă. După care merg la prânz, ori aici la Silva, ori la restaurantul nou, la Arini, că sunt lângă noi și au restaurante bune. Mai merg la Max, când ajung pe centru, și mai urc la Păltiniș, că îmi place foarte mult acolo. Sibiul chiar este un oraș foarte frumos. Am fost și în Piața Mare, la Târgul de Crăciun, deja am ajuns să fiu gazdă pentru niște prieteni care au venit să vadă Târgul de Crăciun. Pe urma am programați alți prieteni care vin să viziteze Sibiul și Târgul de Crăciun, care are o imagine bună că a scris presa că este frumos.

(râde n. r.)

În comparație cu alte orașe chiar este foarte frumos și nu vreau să spun în comparație cu cine să nu se supere lumea pe mine.

foto Silvana Armat

Muresan stadion (8) Muresan stadion (9) Muresan stadion (10) Muresan stadion (15)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

VVDhEhE

Acum 3 ani

Incepe o noua epoca, al flimentului. Stadionul clar nu il termina, asa o sa ramana clativa ani apoi pe locatie, imobiliare. In PUG e prevazut stadion nou spre iesirea vest A1
Raspunde

S

Acum 3 ani

Ghicești și în palma? Si pe locul stadionului municipal ce prevede pug-ul ala? Clădiri sau tot stadion?
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 3 ani

2 ani intarzierea unei carpeli. Administrație publică sibiana e demna de lumea a treia.
Raspunde

Diaspora sibianá

Acum 3 ani

Auf geht´s Herr Mureschan ! ...immer wieder, immer wieder, immer wieder Hermannstadt !
Raspunde

Observator

Acum 3 ani

Mult prea optimist dl. Muresan, in stilul caracteristic, de altfel! Nu numai ca nu s-au respectat termenele in privinta reconstruirii arenei, dar de criticat este si stilul ei, cu pista, cu tribuna principala cu locuri insuficient acoperite, cu scaune clasice (nu rabatabile)! Ion Ionescu are dreptate! O.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus