Duminică,
04.12.2022
Parțial Noros
Acum
1°C

Roșu, galben și albastru din jucării. Peste 230 de copii au creat un steag de 3 metri la Științescu Hub

Roșu, galben și albastru din jucării. Peste 230 de copii au creat un steag de 3 metri la Științescu Hub

În 30 octombrie, Științescu Hub anunța un proiect ambițios - asamblarea „Celui mai mare steag din piese Lego”. Recordul este deținut de Canada, iar ca România să preia titlul avea nevoie de 250 de mii de „cărămizi” pentru a avea un steag de 6,8 metri lungime și 3,8 metri lățime. Vineri 70 de copii s-au prezentat la Științescu Hub pentru monta piesele pe plăcile de bază.

La sediul Științescu Hub s-au aranjat trei mormane de piese – roșu, galben și albastru – pe podea, iar copiii entuziasmați au privit piesele cu interes și nu s-au putut abține să se joace cu ele. Alina Hoară, promotorul acestei idei, i-a strâns pe toți cei 70 de copii într-o cameră unde le-a povestit pe scurt câteva detalii despre România. „Românașii și româncuțele” s-au ridicat în picioare, au pus o mână pe piept și au cântat imnul României alături de Alina. Toți au știut numele țărilor membre ale Uniuni Europene, recununând steagurile, au ascultat imnul Europei și au ascultat cu interes detalii despre fiecare regiune din România.

După scurta lecție de istorie, Alina le-a oferit indicațiile pentru ceea ce urmau să asambleze. Alina a strigat „start” și fiecare copil și-a ales culoarea preferată, apoi au primit plăcile de bază și imediat s-au apucat de lucru. „În această lună, noiembrie, am reușit să strângem în jur de 170.000 de piese. Astăzi, am mai primit două pungi, 180.000 de piese maxim. Nu o să doborâm recordul mondial, dar ne bucurăm de o activitate minunată, ne-am bucurat că au fost alături de noi copii din Sibiu, București, Galați, Dolj și Argeș”, spune Alina Hoară.

Din nefericire, nu s-a strâns numărul necesar de piese de Lego pentru a putea doborî recordul Canadei. Cu toate acestea, steagul va avea o lungime de trei metri și o înălțime de un metru și jumătate. Duminică, începând cu ora 10:00, steagul va fi amplasat în fața Casei Artelor din Piața Mică și va rămâne acolo pentru restul zilei. Din, 2 decembrie, steagul va fi adus la Științescu Hub unde cei curioși îl vor mai putea vedea până în 7 decembrie. „Piesele au venit de la copii, iar unii dintre ei și-au exprimat dorința de a le primi înapoi. Ne-am dat seama că ei sunt foarte atașați de piesele lor Lego și din acest motiv este foarte greu să dobori un record doar strângând piese de la copii. După aceea săptămână începem dezasamblarea lui, vom pune piesele în punguțe și apoi le vom expedia înapoi copiilor”, explică Alina.

steag lego stiintescu hub (2)

Activitatea copiilor a început la ora 16:00 cu lecția de istorie, iar în următoarele 2 ore a urmat montarea pieselor pe plăcile de bază. „Mâine (azi - n.n.), doi adulți vor aranja plăcile montante de copii pe un panou. Nu îi putem implica pe cei mici în această activitate pentru că implică cuie, ciocane și nu vrem să îi accidentăm chiar de 1 decembrie”, detaliază Alina Hoară.

steag lego stiintescu hub (6)

În total, peste 230 de copii au trimis piese de Lego roșii, galbene și albastre la sediul Științescu, dar acest număr este aproximat după numărul de pungi individuale. Au fost clase de elevi care au trimis Lego la comun, iar Alina i-a calculat tot ca pe un singur copil. „Nu ne-a dezamăgit faptul că nu am bătut recordul, din contră ne-am ambiționat și ne-am hotărât ca anul viitor să ne apucăm din timp. Poate așa vom reuși să batem recordul. Mie îmi place ce a ieșit, chiar dacă nu este ceea ce ne-am propus. Copiii par că se bucură după zâmbetele lor și pare o activitate pe gustul lor. Până la urmă, asta contează, nu știu cât înțelegeau ei prin ideea de record. Ei apreciază activitatea de asamblare”, încheie Alina, promotorul ideii.

steag lego stiintescu hub (5) steag lego stiintescu hub (7) steag lego stiintescu hub (4) steag lego stiintescu hub (3)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus